Alfa Romeo GTV 6 2.5

De Alfa Romeo GTV is een Coupe gebaseerd op een verkort platform van de Alfa Romeo Alfetta sedan en werd in 1974 geïntroduceerd. De Italiaanse designer Giorgio Giugiaro was verantwoordelijk voor het opvallende ontwerp. In de herfst van 1980 kreeg de GTV een facelift, uiterlijk te herkennen aan de andere bumpers, spoilers, stoelen en het dashboard. Toen werd ook de GTV6 geïntroduceerd met de fijne 2.5 liter V6 motor die een vermogen leverde van 158pk. Uiterlijk onderscheidde de GTV6 zich van zijn mindere broeders door de ‘power bulge’op de motorkap. Vandaag de dag is de GTV een veel gezochte youngtimer en wordt door Alfa-liefhebbers gezien als de laatste ‘echte’ coupe van de Italiaanse autobouwer.

Alfa Romeo GTV 6 2.5

Deze Alfa Romeo GTV 6 2.5 in Rosso Alfa wordt in Nederland te koop aangeboden door Prins Classics. Volgens de verkoper verkeert de GTV, die nieuw geleverd is in Spanje in 1986, in een sublieme originele conditie. Bovendien is de historie goed gedocumenteerd. De vorige eigenaar betreft een Nederlander die eveneens goed op de Alfa heeft gepast.

Alfa Romeo GTV 6 2.5 04

Er zou nooit gelast zijn aan de carrosserie, het lakwerk is deels opnieuw op een zeer vakkundige manier gedaan. Het interieur is volledig origineel en is in een zeer nette staat. De vraagprijs is € 27.500.

Deel hieronder je mening over deze Alfa Romeo!

Tags from the story
0 replies on “Alfa Romeo GTV 6 2.5”