BMW 635 CSI

In 1976 volgde BMW de succesvolle E9 Coupe op (CS, CSi en CSL) met de markant gelijnde 6-serie. Het model bleef relatief lang op de markt, pas in 1988 liepen de laatste exemplaren van de band.

In juli 1978 diende zich een krachtige variant aan, de 635CSI, met een speciale close-ratio versnellingsbak met vijf verzetten en een zwarte achterspoiler. Voorin lag een juweel van een zescilinder-in-lijn met een vermogen van 218pk. Het onderstel deelde componenten met de BMW 5-serie E12.

BMW 635 CSI

Deze BMW 635 CSI uit 1979 met slechts 71.977km op de teller wordt te koop aangeboden in Nederland door Alphons Ruyl Fine Classic Cars. De coupé in smaakvol donkerblauw met opvallend rood leren interieur oog alsof deze zo uit de showroom komt rijden en ontbeert gelukkig goed bedoelde spoilers en after market velgen. De auto is nieuw geleverd in het zuiden van Italië waardoor deze waarschijnlijk in het droge klimaat tot in detail roestvrij is gebleven. Zelfs het lakwerk zou grotendeels origineel zijn! Daarnaast beschikt de youngtimer over airconditioning wat het leven aan boord wat aangenamer maakt. Deze unieke vondst wordt aangeboden voor € 36.500.

Deel hieronder je mening over deze BMW!

Tags from the story
0 replies on “BMW 635 CSI”