Maserati Mistral

De Maserati Mistral, genaamd naar een koude noordenwind in het Zuiden van Frankrijk, was de opvolger van de iconische 3500 GT en tevens het eerste model waarvan de naam van een type wind was afgeleid. Het ontwerp was afkomstig van de Italiaan Pietro Frua die zijn eerste prototype showde tijdens de Autosalon van Turijn in november 1963. Het model was zowel leverbaar als Coupe en Spyder. Ondanks dat de Mistral vandaag de dag wordt beschouwd als een van de mooiste modellen ooit door het Italiaanse merk geproduceerd hebben er nooit veel de fabriek verlaten, slechts 828 Coupe’s en 125 Spyders.

Onder de motorkap lag een 3.500cc zescilinder in lijn die direct afgeleid was van de succesvolle motoren die in de Formule 1 auto’s van Maserati werden gebruikt tussen 1954 en 1960. Later zou er ook motoren leverbaar worden met 3.700cc en 4.000cc inhoud waarvan de laatste de meest gezochte is. De body werd zowel in aluminium als in staal uitgevoerd, vreemd genoeg is niet bekend hoe deze verhouding is en het normaal gesproken lichtere aluminium had ook geen effect op de prestaties van de Mistral. De topsnelheid lag afhankelijk van het type motor tussen de 225 km/u en de 233 km/u.

Filmpje!

HET AANBOD

Deze Maserati Mistral is afkomstig uit het laatste productiejaar, beschikt over de fijne 4.000cc motor en wordt te koop aangeboden in Duitsland. In 1998 is de auto van Italië naar Duitsland geëxporteerd. Na een licht ongeval in 2002 is besloten de gehele carrosserie uitwendig te restaureren. Deze restauratie is volledig gedocumenteerd. Daarna is de auto van een verse laklaag voorzien en het interieur aangepakt waar nodig. De totale kosten voor de restauratie zijn ongeveer €45.000 wat uit de rekeningen blijkt. Volgens de verkoper is de auto 100% origineel en loopt deze erg goed. De prijs is helaas op aanvraag. Zie HIER voor de advertentie op Classic Driver.

Deel hieronder je mening over deze auto!

0 replies on “Maserati Mistral”