Volkswagen Karmann Ghia Type 34

De Volkswagen Karmann Ghia is ontworpen door het Italiaanse Ghia en werd gebouwd tussen 1955 en 1974. Iets meer dan een half miljoen exemplaren zijn er van de tweedeurs sportwagen geproduceerd. Na de oorlog stond Volkswagen met name bekend door zijn kleine betrouwbare auto’s en de praktische Transporter. Omdat de vraag naar luxe en elegante auto’s toenam en Volkswagen haar imago wilde verbeteren werd besloten tot de bouw van de Karmann Ghia. In 1951 werd contact gelegd met carrosseriebouwer Karmann uit Osnabrück die uiteindelijk Ghia bij het project betrok voor het ontwerp. Ghia had nog een ontwerp op de plank liggen voor Chrysler dat nooit was gebruikt door de Amerikanen. Het ontwerp werd zodanig aangepast zodat het paste op de bodemplaat van de Volkswagen Kever. Begin 1955 werd de eerste productieversie voor het eerst getoond aan het grote publiek, in augustus datzelfde jaar rolde de eerste auto’s van de band in de fabriek van Karmann. De verkoopaantallen overtroffen alle verwachtingen, in het eerste jaar werden er meer dan 10.000 stuks verkocht.

In 1961 verscheen de Volkswagen Karmann Ghia Type 34 op de markt, een nieuw vierpersoons model die eveneens samen met Ghia werd ontwikkeld. Het moest de eerdere Karmann Ghia vervangen maar later werd besloten om beide modellen naast elkaar te gaan voeren. De kopers konden kiezen uit een 1.500cc die 45pk leverde of een 1.600cc met 54pk. De Type 34 werd ook wat hoger in de markt gepositioneerd wat er toe leidde dat het geen verkoopsucces werd, al in 1969 werd de productie gestaakt met een totaal aantal van 42.505 stuks. Niet zo vreemd gezien het feit dat de Type 34 bijna even duur was als een Porsche 356! Volgens het Type 34 register zouden er wereldwijd nog maar 1.500 exemplaren bewaard zijn gebleven.

HET AANBOD

Deze Volkswagen Karmann Ghia Type 34 met automaat uit het laatste productiejaar 1969 met slechts 89.000km op de teller wordt te koop aangeboden in Duitsland. De auto zou al die jaren in bezit zijn geweest van dezelfde eigenaar en nog geheel in originele niet gerestaureerde toestand verkeren. De techniek zou volgens de verkoper uitstekend zijn. Verwacht geen auto in concoursstaat maar een zeer solide basis voor een restauratie. De originele handleiding en stalen velgen zijn aanwezig (de huidige velgen zijn van een Porsche 914). De prijs van deze zeldzame Volkswagen is € 16.900. Zie HIER voor de advertentie op Mobile.de.

Deel hieronder je mening over deze VW!

Tags from the story
2 replies on “Volkswagen Karmann Ghia Type 34”
  1. says: thecoolcars

    Hello, you can follow the link which says “HIER” in the article above and you will be directed to the original advertisement. At the moment i am writing this it seems the Karmann Ghia is still for sale.

Comments are closed.