Volkswagen 1600 L

De Volkswagen Type 3, beter bekend als de Volkswagen 1500 en later de Volkswagen 1600, werd voor het eerst aan het grote publiek getoond op de IAA in Frankfurt in 1961. Het model was er in drie varianten, een tweedeurs sedan, hatchback en stationwagen. Het was de bedoeling van Volkswagen om een breder publiek aan te spreken naast de toen gevoerde Kever en Karmann Ghia.

Zowel de 1500 als de 1600 werden aangedreven door een achterin geplaatste luchtgekoelde viercilinder boxermotor die respectievelijk 45pk en 54pk leverden. De motor kon gekoppeld worden aan een handgeschakelde vierversnellingsbak of een drietraps automaat (vanaf 1967). In 1960 kwam brandstofinjectie beschikbaar en was het de eerste Duits auto in serieproductie die hiermee werd uitgevoerd. Ondanks het moderne design is de Type 3 nooit zo populair geworden als de Kever. In 1973 eindigde de productie toen de Passat zich als opvolger aandiende.

HET AANBOD

Deze Volkswagen 1600 L uit 1968 is een unicum door zijn lage kilometerstand van 60.185 en wordt te koop aangeboden in Duitsland. Feitelijk is de auto net ingereden, als we de foto’s bekijken krijg je de indruk dat de auto in al die jaren nauwelijks gebruikt is. De gehele historie is uitvoerige gedocumenteerd door de eerste eigenaar die bijna ziekelijk alles perfect in orde wilde hebben en houden. Van werkelijk elk wissewasje is een bescheiden te vinden. De auto beschikt over een automatische versnellingsbak en optiepakket “601” wat inhoudt dat de auto uitstelbare achterramen, achterruitverwarming en twee achteruitrijlampen heeft. De prijs van deze Volkswagen, waar je niet gauw een tweede van zal vinden, is € 16.500. Zie HIER voor de advertentie op Classic Driver.

Deel hieronder je mening over deze auto!

Tags from the story
0 replies on “Volkswagen 1600 L”