Alfa Romeo 156 Sportwagon 3.2 V6 GTA Selespeed

De vroege modellen van de Alfa Romeo 156 hebben inmiddels de status van youngtimer bereikt met de introductie in 1997. De 156 diende als opvolger van de matig succesvolle 155 en was een schot in de roos. Het ontwerp van Walter da Silva zag er uit als een “echte” Alfa waarbij het ontwerp sterk deed denken aan die van een coupe. De deurgrepen van de achterste deuren waren dan ook verwerkt in de achterste zijramen. Ook het interieur ademde weer die typische Alfa sfeer met twee grote kokers waarin de tellers waren opgenomen. In 2000 werd er een stationwagon aan het programma toegevoegd met de naam Sportwagon.

Omdat Alfa Romeo wilde deelnemen aan het European Touring Car Championship ontwikkelden de Italianen de GTA, wat staat voor Gran Turismo Alleggerita. Die naam werd eerder toegepast bij de Giulia Sprint GTA, een erg succesvolle auto op de circuits in de jaren ’60 en ’70. Onder de kap van de nieuwe GTA kwam een 3.2 liter V6 te liggen met een vermogen van 250pk. Dat zorgde voor indrukwekkende prestaties met een topsnelheid van 250 km/u en een 0 naar 100 sprint in 6,3 seconden. Daarnaast kreeg de GTA een nieuwe wielophanging, een nieuwe versnellingsbak en Brembo schijfremmen.

Filmpje!

HET AANBOD

Deze zwart metallic Alfa Romeo 156 Sportwagon 3.2 V6 GTA Selespeed met kilometerstand 118.700 uit 2003 wordt te koop aangeboden in Nederland. Zoals de naam al aangeeft zit er een Selespeed bak in wat feitelijk een gerobotiseerd handbak is. De auto is volgens opgave erg mooi en volledig gedocumenteerd. Zo zijn alle facturen aanwezig en is het onderhoudsboekje keurig afgestempeld. De GTA is royaal uitgerust met xenon verlichting, schuif/kantel dak, stoelverwarming, Bose audio, connect systeem met telefoon en navigatie, audiobediening op het stuurwiel, cruise control, etc. Standaard is de 156 GTA voorzien van een juweel van een V6, extra brede zijschermen, speciale bumpers, speciale zijskirts, donkere koplampen, speciale sportstoelen en achterbank, zwarte hemelbekleding, speciaal sportstuur met in dit geval schakelflippers, climate control en donkere interieurpanelen. Jammer dat de Italianen niet meer van dit soort auto’s maken, laten we hopen dat het geen uitstervend ras is. De huidige prijzen van een goede GTA vallen best mee en we kunnen ons zo voorstellen dat bij goed onderhoud er weinig afgeschreven wordt of zelfs een waardestijging mogelijk is. De prijs van deze GTA is € 10.950. Zie HIER voor de advertentie van Prins Alfa.

Deel hieronder je mening over deze Alfa!

Tags from the story
0 replies on “Alfa Romeo 156 Sportwagon 3.2 V6 GTA Selespeed”