Ferrari 575 Superamerica F1

De Ferrari Superamerica is de hoogst exclusieve open variant van de Ferrari 575M Maranello, in tegenstelling tot de eerdere open 550 Barchetta beschikte de Superamerica over een nieuw zogenoemd Revocromico dak. Dit dak, een patent van Fioravanti, is uniek doordat het glazen dak schaniert bij de c-stijl waardoor het dak in open toestand plat achter op de kofferbak ligt. Feitelijk is het dus niet een echte cabriolet maar meer een bijzondere targa.

Onderhuids was de Superamerica vrijwel gelijk aan zijn dichte broertje, echter door een aangepast uitlaatsysteem schopte deze het tot 540pk waarbij de Maranello 515pk leverde. Open rijden kan tot maar liefst 320 km/u! Slechts 559 exemplaren zijn er gebouwd en daardoor een waardevaste belegging.

Ferrari 575 Superamerica F1

Deze Ferrari 575 Superamerica F1 uit 2005 wordt in Frankrijk te koop aangeboden door Eleven Cars. Deze is nieuw geleverd in het Verenig Koninkrijk op 11 april 2006 door HR Owen en werd uitgerust met het handling Pack GTC.

Inmiddels staat er altijd nog maar 26.000km op de teller en zou deze in perfecte staat zijn. Het onderhoud is uitgevoerd door HR Owen, Garage Zenith en Charles Pozzi, een historie die goed gedocumenteerd is. Deze unieke Italiaan wordt aangeboden voor 370.000 Euro.

Deel hieronder je mening over deze Ferrari!

Tags from the story
,
0 replies on “Ferrari 575 Superamerica F1”