Lancia Delta HF Integrale Evolution 2

Dit Italiaanse rallykanon is een automobiel icoon voor velen. Deze status werd met name bereikt door de vele rallysuccessen. Zo vernederde Lancia met dit model de Audi Quattro en kon men in 1986 maar liefst 10 van de 11 zeges in het World Rally Championships  noteren. Door de jaren heen werd het model steeds verder ontwikkeld om de voorsprong in de autosport te behouden. Dat leidde tot een fraaie reeks bijzondere Evolution modellen geschikt voor straatgebruik.

De Evolution I had een bredere spoorbreedte vergeleken met zijn voorgangers en de wielkasten waren flink uitgebouwd, de motor was opgevoerd naar 210pk. In juni 1993 diende de Evolution 2 zich aan met een meer krachtige 2 liter 16-kleps motor. Om het einde van de productie te vieren werden er speciaal voor de Japanse markt 250 Delta’s gemaakt, de Edizione Finale met een 250pk sterke motor en verbeterd onderstel en een aantal cosmetische aanpassingen. Ze waren slechts in één kleur leverbaar, rood met geel/blauwe striping wat gelijk was aan de rallyauto’s van Lancia in de jaren ’60 en ’70.

Lancia Delta HF Integrale Evolution 2

Deze Lancia Delta HF Integrale Evolution 2 uit 1993 wordt in eigen land te koop aangeboden door Classic Youngtimers Consultany. In dat jaar kreeg de HF Integrale een cosmetische en functionele facelift met onder andere; nieuwe 16 inch lichtmetalen wielen, aluminium tankdop, openingen in de voorste wielkasten, rood gekleurde cilinderkop, MOMO stuurwiel en Recaro stoelen met beige alcantara.

Dit exemplaar in maagdelijk wit heeft 131.200km ervaringen en is volgens de verkoper altijd goed onderhouden. De vraagprijs is een zeer redelijke € 47.500.

Deel hieronder je mening over deze Lancia!

Tags from the story
0 replies on “Lancia Delta HF Integrale Evolution 2”