Volkswagen Golf Rallye 1990

Deze Volkswagen Golf Rallye G60 uit 1990 is nou typisch zo’n youngtimer die tot een interessante discussie kan leiden of het model ooit de klassiekerstatus gaat bereiken. De beperkte oplage zorgt er in ieder geval voor dat het een zeldzame verschijning is op de occasionmarkt met stevige prijzen als gevolg.

De Volkswagen Golf 2 werd van 1983 tot 1992 geproduceerd en volgde de succesvolle Golf 1 op. Het ontwerp was afkomstig van Volkswagens eigen designafdeling in tegenstelling tot de Golf 1 die door Giugiaro was ontworpen. Uiteindelijk hebben er 6,3 miljoen exemplaren van de Golf 2 de fabriek verlaten.

De dikste modellen in beperkte oplage zijn vaak speciale homologatie modellen, denk bijvoorbeeld aan de BMW M3 en de Lancia Delta Integrale. Deze Golf was ook zo’n homologatiemodel. Om toegang te krijgen tot bepaalde raceklassen, in dit geval rally’s, moest de fabrikant aantonen dat de auto ook voor normaal straatgebruik in een minimale oplage werd verkocht. In 1989 verscheen de Golf Rallye met Syncro vierwielaandrijving en een supercharger. Uiterlijk onderscheidde de Rallye zich ten opzichte van de standaardmodellen door de uitgebouwde wielkasten en rechthoekige koplampen. Verder zat de Rallye standaard zeer ruim in de accessoires. De 1781cc motor leverde 161pk. Slechts 5.000 exemplaren zijn er gebouwd.

HET AANBOD

Deze donkergrijze Volkswagen Golf Rallye uit 1990 met maar 73.087km op de teller wordt te koop aangeboden in Engeland. De auto heeft het grootste gedeelte van zijn bestaan doorgebracht in het droge Spanje. Pas recent is de Rallye naar Engeland geëxporteerd. De volledige onderhoudshistorie is bekend en gedocumenteerd. Alle stempels zijn aanwezig. Volgens de verkoper verkeert de auto in een uitstekende conditie. De prijs van dit monster is omgerekend van Pond naar Euro ongeveer ruim € 22.500. Zie HIER voor de advertentie van 4 Star Classics.

Deel hieronder je mening over deze Golf Rallye!

Tags from the story
0 replies on “Volkswagen Golf Rallye 1990”