Alfa Romeo Giulia Nuova Super 1600

De Alfa Romeo Giulia Nuova Super 1600 maakt onderdeel uit van een reeks sportieve sedans van het Italiaanse merk en werd gebouwd tussen 1962 en 1978 als opvolger van de Giulietta. Feitelijk was dit één van de eerste sportsedans al deed zijn voorkomen dat niet direct vermoeden. Ondanks de hoekige lijnen en het vierkante front had de Giulia een lagere luchtweerstand dan bijvoorbeeld de Porsche 911 uit die tijd. Dat kwam met name door de zogenaamde Kamm-tail die de luchtstroom efficiënt afvoerde.

De basis van de motor was gelijk aan de Giulietta maar door het vergroten van de boring en slag samen met grotere kleppen en dubbele Weber carburateurs kreeg de Giulia meer vermogen. De motor van de basisversie leverde 82pk wat zorgde voor een topsnelheid van 166 km/u.

Zie hieronder een prachtig filmpje over een Giulia liefhebber:

De Alfa Romeo Giulia Nuova Super 1600 in dit item wordt te koop aangeboden door Prins Classics. Dit type maakte onderdeel uit van de tweede serie Giulia’s die van 1972 tot 1978 zijn geproduceerd en is met zijn eerste registratie in mei 1977 één van de laatste modellen die van de band rolde. Deze groene Giulia is voor het rijden van klassieke rally’s geprepareerd en heeft slechts 94.865km gereden in zijn loopbaan. De aanpassingen voor het rally rijden zijn o.a. Koni schokdempers, dikkere en lagere veren, een volledig RVS uitlaatsysteem inclusief uitlaatspruitstuk, aluminium carterbescherming, speciale remmen set (t.w.v € 1.200), aangepaste wielkasten achter, rolkooi, Sparco sportstoelen en een tripmaster. De auto lijkt in uitstekende staat te verkeren. De prijs is € 16.500. Zie HIER voor de advertentie van Prins Classics.

Geef hieronder je mening over deze auto!

Tags from the story
0 replies on “Alfa Romeo Giulia Nuova Super 1600”