Lancia Flaminia Sport Zagato 3C série 1

De Lancia Flaminia was het topmodel in zijn tijd van de Italiaanse fabrikant en werd gebouwd tussen 1957 en 1970 als opvolger van de Aurelia. De coupé en cabriolet werden als basis aan diverse prestigieuze carrosseriebouwers aangeboden waar onder andere deze Lancia Flaminia 2.8 Super Sport van Zagato uit voort kwam.

Video:

Het design van Zagato samen met de 152pk sterke V6 motor met drie carburateurs maakte de Super Sport niet alleen tot de meest aansprekend Flaminia maar ook één van de beste ontwerpen in hoogtijdagen van de bekende Milanese carrosseriebouwers. Tussen 1964 en 1967 werd de Zagato in beperkte aantallen gebouwd.

Lancia Flaminia Sport Zagato 3C série 1

Deze Lancia Flaminia Sport Zagato 3C série 1 uit 1961 in maagdelijk wit wordt te koop aangeboden in België via Classic Driver. De matching numbers Flaminia stond ongeveer 35 jaar gestald onder witte kleden in een Griekse schuur totdat deze werd ontdekt.

Uit de omschrijving van de verkoper is niet geheel duidelijk welke werkzaamheden er daarna aan de auto zijn verricht. Echter uit de foto’s blijkt dat deze niet een totaalrestauratie heeft ondergaan maar vooral technisch in orde is gemaakt. De prijs is helaas op aanvraag.

Deel hieronder je mening over deze Lancia!

Tags from the story
0 replies on “Lancia Flaminia Sport Zagato 3C série 1”