Volkswagen Kever 1200 met 1.780km

Dit is met zekerheid één van de bekendste en tevens langst geproduceerde auto’s ooit! De Volkswagen Kever is gebouwd van 1938 tot 2003 en is uitgegroeid tot een icoon. Tot 1967 stond het model bekend als de Typ 1, 1200 of 1300 waarbij de benaming was afgeleid van de motorinhoud. Bronnen vermelden dat de New York Times waarschijnlijk de eerste was die met de benaming “Beetle” kwam. Uiteindelijk zouden er meer dan 20 miljoen exemplaren geproduceerd worden.

De geschiedenis begint met een opdracht van Adolf Hitler aan Ferdinand Porsche om een auto voor het volk te maken. Er werd een viercilinder boxermotor achterin geplaatst. Echter door de oorlogsindustrie was er weinig capaciteit om de productie grootschalig op te starten, pas na de oorlog liepen er grote aantallen van de band. De eerste modellen hadden geen achterruit, natuurlijk was dit erg onhandig en werden er twee kleine ruitjes in de vorm van een bril geplaatst wat de bijnaam “brilkever” opleverde.
Begin jaren ’50 werd de achterruit vergroot met 50% wat het model de bijnaam “Ovaaltje” opleverde. Door de jaren heen werden er steeds weer verbeteringen uitgevoerd. Zo was de enige overeenkomst tussen het model uit 1949 en de Kever uit 1970 een rubberen afdichtstrip  van de motorkap.

De laatste Kever werd gebouwd in Mexico op 30 juli 2003. Daarvoor was de productie in Duitsland al gestopt toen de Volkswagen Golf zich in 1974 als opvolger aandiende.

Volkswagen Kever 1200 met 1.780km

Deze Volkswagen Kever is een verhaal apart met slechts 1.780km(!) sinds deze in 1965 van de band liep. Deze wordt in eigen land te koop aangeboden door Hoefnagels. Hoe het kon dat deze Kever niet verder is gekomen dan een klein beetje inrijden wordt op de website van de verkoper niet duidelijk, eveneens blijft het gissen of de auto rijklaar is gemaakt of dat er nog het nodige moet gebeuren om deze weer operationeel te krijgen.

 

De prijs van 25.000 Euro lijkt gezien het bijzonder unieke aanbod erg aantrekkelijk.

Deel hieronder je mening over deze Volkswagen!

Tags from the story
0 replies on “Volkswagen Kever 1200 met 1.780km”