Renault 4CV Découvrable

De Duitsers hadden de Fransen gedurende de bezetting verboden nieuwe auto’s te ontwikkelen, ongehoorzaam als Renault was werd er vanaf 1942 in het geheim gewerkt aan nieuwe kleine auto met de motor achterin. Na de tweede wereldoorlog, in oktober 1946, kon men al de Renault 4CV voor het eerst aan het grote publiek tonen op de Autosalon van Parijs. Omdat er in die tijd een tekort was aan lak voor de carrosserie werd er een soort lak gebruikt die ook op legervoertuigen in Afrika werd toegepast. Achterin lag een 747cc of 760cc motortje gekoppeld aan een handgeschakelde drieversnellingsbak. Het kleine autootje werd een groot succes voor het Franse merk met 1,1 miljoen geproduceerde exemplaren tot 1961.

Naast de gesloten variant werd een model ontwikkeld met een stoffen vouwdak, beter bekend als Découvrable, wat inmiddels een zeer zeldzame en veel gezochte 4 CV is.

HET AANBOD

Deze Renault 4CV Découvrable uit 1950 betreft een originele versie met vouwdak en wordt te koop aangeboden in Duitsland. Het originele vouwdak is een belangrijk gegeven aangezien er veel 4CV’s later zijn omgebouwd en dus niet als Découvrable de fabriek hebben verlaten. De dieprode Découvrable is in bezit geweest van een oudere heer, woonachtig in Bordeaux, die de auto zelf gedurende vele jaren tot in detail heeft gerestaureerd. Volgens de verkoper is dit zeer professioneel uitgevoerd. Het betreft een 4CV met typeaanduiding R 1060 wat inhoudt dat het een zeldzaam model is uit de vroege productie wat herkenbaar is aan een afwijkende snelheidsmeter en een stijlvolle asbak. De prijs, inclusief een grote beurt is € 28.500. Zie HIER voor de advertentie op Mobile.de.

Deel hieronder je mening over deze 4 CV!

Tags from the story
0 replies on “Renault 4CV Découvrable”