Porsche 911 Carrera 2.7 RS Touring

De Porsche 911 Carrera RS 2.7 wordt door velen gezien als de ultieme 911 met als handelsmerk de karakteristieke “ducktail”, de spoiler aan de achterzijde die bijdraagt aan een betere aerodynamica. De aantrekkingskracht van deze RS zit in de combinatie van een sterk gereduceerd gewicht in combinatie met een krachtigere motor. Het model verscheen in 1973 op de markt met een 2.7 liter motor met 210 pk en slechts 975kg met als doel ingezet te worden in de racerij. De letters RS staan dan ook voor “Renn-Sport”, Carrera betekent “race” in het Spaans, echter het model was ook geschikt voor straatgebruik. De eerste 500 geproduceerde exemplaren waren binnen no time uitverkocht waardoor Porsche besloot 1.090 extra te produceren. De klant kon kiezen uit een Touring versie die een comfortabel interieur had zoals een “normale” 911S of voor de “Lightweight” waarbij het interieur gestript was tot het meest noodzakelijke.

Zie hieronder voor beelden van een gepassioneerde RS berijder:

De klassieke Porsche 911 voert vele lijstjes aan als het gaat om prijsstijgingen de afgelopen jaren waarbij de RS de meest spectaculaire stijging heeft laten zien, op veilingen wordt record na record gebroken.

Porsche 911 Carrera 2.7 RS Touring

Deze Porsche 911 Carrera 2.7 RS Touring uit 1973 wordt te koop aangeboden in Engeland via Classic Driver. De links gestuurde RS betreft een exemplaar uit de eerste serie van 500 stuks. De eerste eigenaar bestelde de Porsche met de volgende opties: zwarte lak (1010), sportstoelen (4090, extra koplampen (432), uitschuifbare antenne (440), elektrische ramen (651) en een elektrisch schuifdak (650). Onlangs heeft er een omvangrijke body off restauratie plaatsgevonden, daarbij is de motor en versnellingsbak opnieuw opgebouwd. De prijs is helaas op aanvraag.

Deel hieronder je mening over deze Porsche!

Tags from the story