Lamborghini Countach 5000 QV 1987

De Lamborghini Countach werd voor het eerst gepresenteerd op de Autosalon van Genève in 1971 en was werkelijk een shock voor het publiek. Het ontwerp van Marcello Gandini was zo spectaculair en ongewoon dat velen dachten dat het een showauto was die nooit het productiestadium zou halen. Met slechts enkele wijzigingen in het ontwerp besloot Lamborghini de auto met de kenmerkende vleugeldeuren gewoon op de markt te brengen.

Als reactie op de aartsrivaal Ferrari met hun 512 BB en later de Testarossa moest Lamborghini de Countach blijven evalueren met onder andere als resultaat de Countach 5000 QV met vier kleppen per cilinder, oftewel quattrovalvole in Italiaans. In deze uitvoering verhuisden de carburateurs naar de bovenkant van de motor voor meer zuurstof, daardoor kwam er een verhoging in de motorkap wat het slechte zicht naar achteren er niet beter op maakte. Sommige bodypanelen werden vervangen en de latere versies beschikten zelfs over brandstofinjectie. Het vermogen liep uiteen van 420pk tot 461pk, slechts 610 exemplaren zijn er gebouwd van de 5000 QV.

Lamborghini Countach 5000 QV

Deze zwarte Lamborghini Countach 5000 QV uit 1987 wordt te koop aangeboden in België door Car Cave. Volgens de verkoper verkeert de Italiaanse supercar in een uitstekende staat, de lak zou 90% origineel zijn. Ook zou deze uitstekend rijden en zelfs voor een Countach een goede handling hebben. Niet zo verwonderlijk gezien de lage kilometerstand van slechts 21.900km. Het zwart leren interieur lijkt dan ook als nieuw, als bonus is er een originele Alpine 7846 radio gemonteerd. De prijs van dit icoon is € 440.000.

Deel hieronder je mening over deze Lamborghini!

0 replies on “Lamborghini Countach 5000 QV 1987”