BMW 2000 Rally met M3 motor

De BMW 2000 maakt deel uit van een serie BMW-modellen die hetzelfde platform delen, de BMW “Neue Klasse”. Hieronder vielen totaal vier sedans en één coupé. In 1961 verscheen als eerste de BMW 1500 op de IAA in Frankfurt, in 1966 volgde de BMW 2000 sedan met een tweeliter 100pk viercilinder onder de kap. Een jaar later testte het Engelse Road & Track de sportieve sedan waarbij men de auto bestempelde als “the best performing 2-liter sedan in today’s market and the best handling and best riding as well.” De laatste auto uit de Neue Klasse rolde in 1972 van de band.

Video:

BMW 2000 Rally met M3 motor

Deze BMW 2000 Rally met M3 motor wordt in eigen land te koop aangeboden door Oldenzaal Classics via Autoscout24.nl. De BMW 2000 uit 1969 is volledig gerestaureerd en omgebouwd tot klassieker regularity rally-auto. Daarbij heeft men kosten noch moeite bespaart getuige de totale kosten van meer dan €100.000. De basis van dit bijzondere project was een solide BMW 2000 die eerst compleet is gedemonteerd, daarna is de koets compleet kaal gehaald en vanaf blank metaal gespoten. Als krachtbron koos men voor een 2,3 liter motor uit de legendarische E30 M3, de S14 M-Power. Deze motor werd gereviseerd en loopt nu op een stand-alone injectiesysteem en is getest op meer n 200 pk’s. Als versnellingsbak dient de sterke 5-traps Dogleg Getrag bak uit diezelfde E30 M3. Achter werd een sperdifferentieel uit de E30 gemonteerd. Het onderstel bestaat uit coilovers (schroefpoten) voor en achter. Geventileerde remschijven voor en achter zorgen voor de nodige stopkracht. Verder rondom staalflex remslangen, een remdrukverdeler en een Wilwood hydraulische handrem. De 15 inch wielen van Alpina completeren de perfecte looks.

Het interieur werd eveneens compleet vernieuwd met een nieuwe hemel, nieuwe tapijten en nieuwe Cobra rally stoelen met 4 punts gordels, uiteraard mocht een nieuw Alpina stuurwiel en pook niet ontbreken. Daarnaast vind je alles wat een rallyrijder nodig heeft zoals speciale tanks en meters. Volgens de verkoper is het een zeer snelle maar geen keiharde geveerde auto die buitengewoon veel stuurplezier geeft. De vorige eigenaar heeft er ruim 7.000km van kunnen genieten, voor 65.000 Euro mag jij het stuurwiel van deze heerlijke mix van BMW, BMW Motorsport en Alpina overnemen.

Deel hieronder je mening over deze BMW!

Tags from the story
0 replies on “BMW 2000 Rally met M3 motor”