Aston Martin Lagonda Rapide 1963

Aston Martin deed in 1961 de naam Lagonda herleven met een snelle luxueuze vierdeurs sedan gebaseerd op de Aston Martin DB4, de achterzijde was dan ook duidelijk herkenbaar als DB4. De naam Rapide was ook niet nieuw, deze typebenaming werd ook al toegepast door Lagonda in de jaren ´30. Onder de lichte aluminium body die tot stand kwam bij Touring uit Milaan ging een verlengd platform schuil van de DB4. Een 4.0 liter zescilinder met 236pk zorgde voor de aandrijving. Daarmee konden de passagiers met flinke snelheden in alle luxe vervoerd worden. Zo beschikte de auto over elektrische ramen en picknick tafeltjes achterin. De productie stopte in 1964 met een aantal van slechts 55 stuks.

Aston Martin Lagonda Rapide

Deze Aston Martin Lagonda Rapide uit 1963 in prachtig Caribbean Blue Pearl wordt te koop aangeboden door Noble House in eigen land. De chique Brit is nieuw geleverd door Francis Motors aan ene Doctor Davies uit Londen die deze met klaptafeltjes achterin bestelde. De eerste 5 jaar legt de Rapide 49.500 mijl af, na diverse eigenaren wordt de auto in 1974 gestald tot 1986, de tellerstand bij wegzetten was 72.065. De eigenaar destijds zou de auto maar liefst 37 jaar in zijn bezit houden tot in 2012 waarna de Aston een andere eigenaar vond.

Zie hier voor beelden van een vergelijkbaar exemplaar:

Daarna zou er nog 4.985 mijl worden afgelegd, in deze periode wordt er veel tijd en geld geïnvesteerd door Aston Martin specialisten om de motor en andere mechanische onderdelen in uitstekende conditie te krijgen. Zo monteerde men bijvoorbeeld dubbele SU carburateurs in plaats van de minder efficiënte en onbetrouwbare Solex carburateurs. Het gevolg is een krachtige motor met een sterk acceleratievermogen. Ook het interieur is in een prachtige staat. De lak is geheel origineel en kan daardoor wel een nieuwe laag gebruiken. De prijs van deze stijlvolle Aston Martin is helaas op aanvraag.

Deel hieronder je mening over deze Aston Martin!

Tags from the story
0 replies on “Aston Martin Lagonda Rapide 1963”