Alfa Romeo 75 2.0 Twin Spark

De Alfa Romeo 75 is de laatste auto die zelfstandig door Alfa Romeo is geproduceerd voordat het werd overgenomen door Fiat. Liefhebbers roemen de auto vanwege de sportieve rijeigenschappen, met name veroorzaakt door de achterwielaandrijving en de fijne motoren. In de ogen van velen is dit dan ook de laatste “echte” Alfa die van de band liep. Door de overname van Fiat werd de 75 het laatste model met achterwielaandrijving van Alfa Romeo (in die tijd, momenteel komt men er weer op terug met bijvoorbeeld de 8C). De 75 werd gelanceerd in 1984 en bleef tot 1992 in productie.

De techniek van de 75 was afkomstig van de Alfa Romeo Alfetta, de lijnvoering was afgeleid van de Nuova Giulietta. Er werd een hele reeks aan motoren geleverd, met name viercilinders en een paar fijne zespitters.

Alfa Romeo 75 2.0 Twin Spark

Deze Alfa Romeo 75 2.0 Twin Spark in maagdelijk wit wordt te koop aangeboden door Prins Classics in eigen land. De auto uit 1992 heeft slechts 82.327km gereden en afgaande op de foto’s verkeert deze in een bijzonder fraaie staat. helaas wordt er verder geen opgave gedaan over de historie. De vraagprijs van deze markante Italiaan is € 12.500.

Deel hieronder je mening over deze Alfa Romeo!

Tags from the story
0 replies on “Alfa Romeo 75 2.0 Twin Spark”