Porsche 911 / 993 Carrera 2S Vesuvio

Deze Porsche, ook wel bekend onder de interne benaming 993, wordt door de puristen als de laatste “echte” Porsche 911 gezien omdat het de laatste generatie was met een luchtgekoelde boxermotor achterin. Alle generaties daarna waren watergekoeld. De 993 werd in 1993, het dertigste levensjaar van de legendarische Porsche, geintroduceerd als opvolger van de 964. Ondanks dat het model direct herkenbaar was als een 911 was de 993 toch een relatief grote stap voorwaarts qua vormgeving. Zoals altijd leidde dat toen ook tot de nodige discussie, echter nu kunnen we constateren dat het één van de meest geliefde en succesvolle modellen uit de 911 range ooit is geweest. Tevens is het één van de meest gewilde 911 modellen onder liefhebbers, zeker in de aanloop naar het vijftigjarig bestaan van de 911 is de prijs van een goede originele 993 met een lage kilometerstand flink gestegen.

Technisch droeg de 993 ook behoorlijk wat verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger met zich mee. Zo was het de eerste 911 met een standaard 6-versnellingsbak, werd er een tweedelige uitlaat toegepast, grotere remmen gemonteerd en kreeg de auto een verbeterde stuurbekrachtiging mee.

Porsche 911 / 993 Carrera 2S Vesuvio

Deze Porsche 911 / 993 Carrera 2S Vesuvio uit 1997 wordt te koop aangeboden in Engeland via Classic Driver. De links gestuurde 993 betreft een speciale uitvoering waarvan er destijds slechts 8 exemplaren in Nederland zijn geregistreerd. Daarvan zijn er 3 door Pon geleverd, de overige 5 zijn geïmporteerd. De bijzonderheden van deze uitvoering is met name de lak zijn die destijds 6.500 DM kostte, daarnaast beschikt de Vesuvio over speciale spoilers en velgen. De lak is een diepe warme grijze kleur met een vleugje mauve, ook in het interieur zijn de nodige grijze details te vinden.  De zescilinder boxer levert in deze uitvoering 285pk, net zoals bij de reguliere 2S beschikt deze auto over de brede body van de Turbo. Dit specifieke exemplaar kent een bijzonder lage kilometerstand van 39.462km. De prijs is omgerekend ruim € 145.000.

Deel hieronder je mening over deze Porsche!

Tags from the story
2 replies on “Porsche 911 / 993 Carrera 2S Vesuvio”
  1. Geweldige auto in deze uitvoering. Heb al ruim 9 jaar zo’n Vesuvio in mijn bezit.
    Omschrijving zoals hierboven vertoont wat onjuistheden helaas…..

  2. says: rob

    Ik heb er ook eentje in deze kleur ! Gaat nooit meer weg. Auto in deze advertentie heeft de voorbumper van het aero pakket doch niet de turbo S achtervleugel. Smaken verschillen over deze achtervleugel maar is wel imposant en een mooi optie. Jammer van de aftermarket radio. Had eigenlijk een Becker 2238 moeten zijn….

Comments are closed.