Lamborghini Diablo 5.7 V12 Roadster

De Lamborghini Diablo werd in 1990 voor het eerst gepresenteerd tijdens de tweede editie van de Lamborghini Day bij Hotel de Paris in Monaco als opvolger van de legendarische Countach. Traditiegetrouw was de naamgeving een verwijzing naar het stierenvechten, Diablo was een stier uit de 19e eeuw die beroemd werd door een gevecht met toreador Chicorro. Marcello Gandini tekende, net zoals bij de Countach en de Miura, voor het ontwerp wat direct herkenbaar was als een Lamborghini inclusief de vleugeldeuren.

Filmpje!

Achter voor voorstoelen lag een 5.7 liter V12 die een respectabele 492pk leverde, daarmee wist de Diablo een topsnelheid te bereiken op Nardo van van 338 km/u, ruim boven de minimaal beoogde 315 km/u. Het model werd goed ontvangen door de pers wat leidde tot goede verkoopcijfers, pas in 2001 verliet het laatste exemplaar de fabriek.

Lamborghini Diablo 5.7 V12 Roadster

Deze paars metallic Lamborghini Diablo 5.7 V12 Roadster uit 1996 met slechts 25.000km op de teller wordt te koop aangeboden in Nederland door Louwman Exclusive. De Roadster is origineel in Nederland geleverd en kenmerkt een tijdperk van superauto’s waarbij er geen grenzen waren in uitstoot en verbruik. Volgens de verkoper is de Diablo uitstekend onderhouden en gedocumenteerd. De prijs van deze woeste Italiaan is € 359.500.

Deel hieronder je mening over deze Lamborghini!

Tags from the story
0 replies on “Lamborghini Diablo 5.7 V12 Roadster”