BMW 325i E30 Touring

De BMW E30 was de tweede generatie 3-serie en heeft vandaag de dag een begeerlijke status bereikt. Volgens velen is dit de fijnste 3-serie ooit gebouwd vanwege de eenvoudige tijdloze belijning, fraaie motoren en superieure pure rijeigenschappen. In 1982 verscheen de E30 en was in vele carrosserievarianten leverbaar zoals een 2-deurs Coupé, 4-deurs Sedan, 5-deurs Touring en een Cabriolet. Toen de opvolger E36 zich aandiende in 1991 bleven de Touring en Cabriolet nog een aantal jaren in productie tot en met 1994. Ook het motorenaanbod was breed met vier- en zescilinders in zowel benzine als dieselvarianten.

Filmcraft Productions heeft er vijf maanden over gedaan om het verhaal van de BMW 3 serie E30 te vangen in een boeiende documentaire en is erin geslaagd de magie van de E30 over te brengen, zie hieronder!

Inmiddels is de E30 een gewilde klassieker met de M3 als absoluut hoogtepunt, echter die is door de extreme prijsontwikkeling voor de meesten onbetaalbaar geworden. De 325i is degene die je moet hebben volgens de liefhebbers, met zijn 170pk niet eens zoveel minder krachtig dan een M3 en een heerlijk zescilinder geluid. De 325i motor was leverbaar in alle carrosserievarianten waarbij opgemerkt dient te worden dat de Touring iets meer gewicht op de achteras heeft wat leidt tot meer voorspelbare rijeigenschappen. Een 325i Touring is door zijn praktische bruikbaarheid en goede rijeigenschappen een begeerlijke klassieker die je nog maar zelden in goed originele staat treft met een acceptabele kilometerstand.

BMW 325i E30 Touring

Deze zwart metallic BMW 325i E30 Touring uit 1995 met slechts 99.000km op de teller wordt te koop aangeboden in eigen land door Autohan. Het betreft een origineel Duits geleverd exemplaar met een foutloze historie die grotendeels in de eerste lak staat. Ook het interieur komt erg fris over en past bij een auto met een dergelijk lage kilometerstand. Het rijden in een dergelijke E30 is al een erg fijne ervaring, de met smaak gekozen opties maken het plaatje compleet. Zo beschikt de auto over airconditioning, stoelverwarming, electrisch schuifdak, kruisspaak velgen, electrische ramen voor, leren bekleding, leren stuurwiel met airbag, Hi-Fi, parkeersensoren achter en stuurbekrachtiging. Vind daar maar eens een tweede van! De prijs is € 17.500.

Deel hieronder je mening over deze BMW!

Tags from the story
One reply on “BMW 325i E30 Touring”

Comments are closed.