Porsche 550 Spyder recreation

Geinspireerd door de Porsche 356 en een aantal spyder prototypes die door Walter Glöckler waren gebouwd en waarin hij zelf ook racete besloot Porsche in 1951 om een auto te bouwen voor het rijden van endurance races. De Porsche 550 Spyder werd voor het eerst getoond op de Autosalon van Parijs in 1953 waarbij direct het compacte formaat opviel. De auto was zo klein en laag dat deze met Hans Herrmann aan het stuur tijdens de Mille Miglia in 1954 onder gesloten spoorbomen doorreed!

De 550 bleek erg succesvol te zijn op het circuit, de allereerste auto boekte meteen een overwinning op de Nurburgring in 1953. Daarna boekte men de ene overwinning na de andere. Tussen 1953 en 1965 zou de 550 starten in maar liefst 370 races over de gehele wereld waarvan 95 met winst werden uitgereden. In nog eens 75 races werd de 550 winnaar in zijn klasse. Met zijn lage gewicht reed de 550 veel krachtigere auto’s zoek op het circuit. Daarnaast staat het model bekend als de hoofdrolspeler bij de tragische dood van James Dean.

Porsche 550 Spyder Recreation

Deze Porsche 550 Spyder recreation is geregistreerd als een ’56 Volkswagen en wordt te koop aangeboden in Engeland met slechts 1.000 mijl op de teller. De recreatie is gebaseerd op een chassis en body van Martin & Walker en is volgens de verkoper met een zeldzaam oog voor detail opgebouwd door Porsche goeroe Paul Walker. Zo zijn er duizenden uren aan de lichtgewicht body besteed om deze perfect sluitend te krijgen en is deze professioneel voorzien van een originele Porsche kleur. Het zijn de details die opvallen zoals de gouden emblemen en het correcte interieur uit aluminium. Onder de kap ligt een originele Porsche 914/Type 4 motor die opgeboord is naar 2.056cc, samen met de Dellorto dubbele carburateurs en een open roestvrijstalen uitlaat zorgt dat voor spraakmakende prestaties. Schakelen gebeurt middels een Porsche 901 dogleg versnellingsbak. Ook de remmen zijn op flinke snelheden aftgestemd met rondom schijfremmen. Omdat er zo weinig met de Porsche is gereden zou deze nog in nieuwstaat verkeren. De prijs is omgerekend ongeveer € 82.600.

Deel hieronder je mening over deze Porsche!

Tags from the story
0 replies on “Porsche 550 Spyder recreation”