Mercedes-Benz 300 SLR

De Mercedes-Benz 300 SLR is waarschijnlijk één van de meest iconische tweezits sportauto’s in de geschiedenis. Slechts 9 exemplaren zijn er ooit geproduceerd in 1955 voor het circuit waarvan er nog 6 stuks bewaard zijn gebleven.

Door het aluminium spaceframe en de body uit magnesium en aluminium wisten de Duitsers het gewicht extreem laag te houden. Met zijn 880kg en krachtige motor was het een uiterst competitief apparaat, met Stirling Moss aan het stuur tijdens de overwinning in de Mille Miglia werd de SLR onsterfelijk. Ze wisten gedurende het 1.600km lange parcours een gemiddelde snelheid te bereiken van 157,6 km/u.

Mercedes-Benz 300 SLR

Deze Mercedes-Benz 300 SLR is een recreatie van en wordt in Engeland te koop aangeboden door veilinghuis Silverstone Auctions. In 2010 is de opbouw afgerond na twee jaar werk door Jim Marland, de oprichter van Proteus Sports & Racing Cars. De body is volledig met de hand gemaakt uit aluminium door Clive Smart van Shapecraft, één van de meest vooraanstaande carrosseriebouwers uit Engeland. Onder de kap ligt een Mercedes-Benz 280 SE motor gekoppeld aan een handgeschakelde bak met vier verzetten. Bij de opbouw zijn zoveel mogelijk originele Mercedes onderdelen gebruikt, de verkoper geeft dan ook aan dat elk detail van zeer hoge kwaliteit is. De links gestuurde SLR is een uniek aanbod, de verwachte opbrengst ligt tussen de € 320.000 en € 360.000.

Deel hieronder je mening over deze Mercedes-Benz!

Tags from the story
0 replies on “Mercedes-Benz 300 SLR”