MG MGA Mk2

De MG MGA is van 1955 tot 1962 geproduceerd door de MG-divisie van de British Motor Corporation en was een drastische stijlbreuk met zijn voorgangers. De slogan in de advertentie luidde dan ook “first of a new line”.  Het model werd als roadster en coupe geleverd. Het prototype werd goedgekeurd twee weken nadat de directeur van MG, Leonard Lord, had besloten om auto’s voor Austin-Healey te produceren. Hij vertrouwde er echter op dat de MGA de teruglopende verkopen goed zou kunnen maken. Totaal zijn er 101.081 exemplaren geproduceerd voordat de MGA werd afgelost door de MGB.

In 1961 werd de Mk2 geïntroduceerd waarbij de motorinhoud was vergroot naar 1.622cc voor de Mk2, samen met een gewijzigde cilinderkop, grotere kleppen, nieuwe verbrandingskamers en een gewijzigde overbrenging was het een veel fijnere auto om mee te rijden, vooral op hogere snelheden. Uiterlijk onderscheidde de Mk2 zich van zijn voorganger door een nieuwe grille en gewijzigde achterlichten.

MG MGA Mk2

Deze MG MGA Mk2 wordt in Duitsland te koop aangeboden door veilinghuis Dorotheum. Zoals de meeste MGA’s is ook dit exemplaar nieuw geleverd in de USA, in 2005 is deze naar Duitsland geïmporteerd met 20.800 mijl op de teller. Daarvoor was de carrosserie en het interieur al gerestaureerd en/of vernieuwd. Slechts 1.000 mijl geleden is de motor nog volledig gereviseerd.

mg-mga-mk2-01

Vanaf de komst naar Duitsland is het onderhoud uitstekend gedocumenteerd waaruit wij concluderen dat de historie aan de andere zijde van de oceaan niet inzichtelijk is. Dat mag de pret niet drukken, zeker niet gezien de heerlijke kleurstelling van deze MGA. De verwachte opbrengst ligt tussen de € 28.000 en € 38.000.

Deel hieronder je mening over deze MG!

Tags from the story
0 replies on “MG MGA Mk2”