Lancia Delta HF Integrale Evo 2

Dit Italiaanse rallykanon is een automobiel icoon voor velen. Deze status werd met name bereikt door de vele rallysuccessen. Zo vernederde Lancia met dit model de Audi Quattro en kon men in 1986 maar liefst 10 van de 11 zeges in het World Rally Championships  noteren. Door de jaren heen werd het model steeds verder ontwikkeld om de voorsprong in de autosport te behouden. Dat leidde tot een fraaie reeks bijzondere Evolution modellen geschikt voor straatgebruik.

De Evolution I had een bredere spoorbreedte vergeleken met zijn voorgangers en de wielkasten waren flink uitgebouwd, de motor was opgevoerd naar 210pk. In juni 1993 diende de Evolution 2 zich aan met een meer krachtige 2 liter 16-kleps motor. Om het einde van de productie te vieren werden er speciaal voor de Japanse markt 250 Delta’s gemaakt, de Edizione Finale met een 250pk sterke motor en verbeterd onderstel en een aantal cosmetische aanpassingen. Ze waren slechts in één kleur leverbaar, rood met geel/blauwe striping wat gelijk was aan de rallyauto’s van Lancia in de jaren ’60 en ’70.

Lancia Delta HF Integrale Evo 2

Deze Lancia Delta HF Integrale Evo 2 wordt te koop aangeboden in Duitsland door Movendi. Het betreft een gelimiteerd exemplaar in de speciale kleur Giallo Ginestra waarvan er 220 exemplaren zijn gebouwd. Het 261pk sterke rallymonster voor de openbare weg is in 1994 geleverd in Duitsland en heeft slechts 93.314km op de teller staan.

lancia-delta-hf-integrale-evo2-06

Volgens de verkoper is de onderhoudshistorie uitstekend gedocumenteerd. Het prijskaartje vermeld € 79.500.

Deel hieronder je mening over deze Lancia!

 

Tags from the story
0 replies on “Lancia Delta HF Integrale Evo 2”