Maserati A6G 2000 Gran Sport Berlinetta Frua

Deze Maserati is onderdeel van de barnfind van de eeuw, de Baillon collectie, die binnenkort onder de hamer gaat bij veilinghuis Artcurial tijdens Retromobile in Parijs.

HET AANBOD

Deze Maserati A6G 2000 Gran Sport Berlinetta is één van de vier geproduceerde exemplaren ter wereld en wordt nu te koop aangeboden door veilinghuis Artcurial. Het chassis van de auto werd bij de bekende Italiaanse carrosseriebouwer Frua afgeleverd op 9 februari 1956 en rolde daar het pand uit op 6 juli om de auto daarna te voorzien van zijn motor en verdere afwerking. De specificaties luiden volgens het fabrieksarchief: Frua 2 tot 4 zitter Berlinetta, zwarte lak met ivoorkleurig leer, motornummer 76 en Veglia instrumenten. Daarna is auto afgeleverd in Frankrijk en onderging op 2 augustus 1956 een homologatietest. De Maserati werd geregistreerd op naam van ene heer Fildier, een architect die in Parijs woonde en groot liefhebber was van Britse en Italiaanse sportauto’s. Ondanks dat de auto al was afgeleverd maakte deze acte-de-présence op de Autosalon van Parijs in 1956, een voor die tijd gebruikelijk actie aangezien bedrijven als Maserati destijds pas een auto gingen bouwen na het ontvangen van de bestelling. Tussen 1956 en 1959 zou de auto nog een andere grille hebben gekregen, waarschijnlijk ten gevolge van een schade en in 1957 kreeg de Maserati een nieuwe eigenaar, wederom een Parijzenaar. Deze verkocht de auto in 1959 vervolgend aan Roger Baillon, een garagehouder in het 19e arrondisement. De auto zou later op naam komen van Jacques Baillon en is sindsdien altijd in de familie gebleven.

Jacques Baillon is vier jaar geleden nog begonnen om de koppeling te vervangen, heeft de transmissietunnel verwijderd maar heeft de klus nooit afgemaakt.

Dit waren serieuze sportauto’s in die tijd met zescilinder die 150pk leverde en sterke verwantschap toonde met de auto’s die Maserati op het circuit had rijden.

De historie, de bijzonder goede nooit gerestaureerde staat, het schitterende ontwerp en de zeldzaamheid maken deze Maserati tot een zeer uniek aanbod. De verwachte opbrengst ligt tussen de € 800.000 en € 1.200.000. Zie HIER voor de advertentie op Classic Driver.

Deel hieronder je mening over deze Maserati!

Tags from the story
0 replies on “Maserati A6G 2000 Gran Sport Berlinetta Frua”