Lancia Fulvia 1.6 HF Lusso

De Lancia Fulvia werd voor het eerst getoond aan het grote publiek tijdens de Autosalon van Geneve in 1963 en is tot 1976 geproduceerd. Het model was in drie varianten verkrijgbaar, een 4-deurs Berlina, een 2-deurs Coupé en een Sport op basis van de Coupé. De eerste twee werden door Lancia zelf ontworpen en gebouwd, de Sport door Zagato. De Fulvia staat bekend om zijn successen in de autosport, zo won Lancia het Internationale Rallykampioenschap in 1972.

De Coupé, intern bekend als Tipo 818.130/131, werd in 1965 geintroduceerd. Het ontwerp kwam van Lancia’s eigen designafdeling waar Piero Castagnero verantwoordelijk was voor het ontwerp van  de Fulvia Coupé. De wielbasis van de Coupé werd ingekort en het model kreeg een zwaardere motor (80pk) dan zijn familieleden.

De Coupe bleek een echte rijdersauto, het automagazine Road & Track vatte het in 1967 als volgt samen: “a precision motorcar, an engineering tour de force”.

De Lancia Fulvia 1.6 HF Lusso was een luxere versie met bumpers en een radio en werden met name voor de export geproduceerd. De 1.584cc viercilinder leverde in standaard trim 115pk.

HET AANBOD

Deze Lancia Fulvia 1.6 HF Lusso uit 1972 met 41.500km op de teller wordt te koop aangeboden in Duitsland. De matching-numbers Lancia is volledig gerestaureerd en zou volgens de verkoper in perfecte staat zijn. Alle bij de leeftijd van de auto passende aanpassingen zijn gedaan om er historische races mee te kunnen rijden zoals Recaro stoelen, houten sportstuur, rolbeugel en een tripmaster. De deuren, motorkap en kofferbak zijn uit aluminium gemaakt. Dit exemplaar heeft 130pk onder de kap, in combinatie met het lage gewicht van 850kg moet dit een erg vermakelijk apparaat zijn! De prijs van deze sexy Lancia is een onderhandelbare € 44.500. Zie HIER voor de advertentie op Autoscout24.nl.

Deel hieronder je mening over deze Lancia!

Tags from the story
0 replies on “Lancia Fulvia 1.6 HF Lusso”