Mercedes-Benz 560 SEC Koenig

Deze grote coupe is gebaseerd op de S-klasse met de interne benaming W126, wellicht een van de meest robuuste S-Klasse modellen ooit gebouwd. De bouwkwaliteit en de luxe van de auto was ongekend voor die tijd, het model verscheen in 1979 voor het eerst op de markt. In 1980 vulde de luxueuze vierzits coupe, genaamd SEC, de modellenlijn aan. Onder de lange motorkap lag altijd een V8 benzinemotor variërend in grootte van 3.8 tot 5.6 liter.

Mercedes-Benz 560 SEC Koenig

Deze Mercedes-Benz 560 SEC Koenig uit 1986 wordt in Polen te koop aangeboden door veilinghuis Ardor Auction. De auto werd nieuw geleverd met zwarte lak en een grijs alcantara intererieur, in 1988 liet de Afrikaanse eigenaar deze stevig aanpakken bij tuner Koenig. Dit bedrijf staat bekend om zijn buitenissige creaties en deze Benz is daar een goed voorbeeld van.

Inmiddels heeft de auto een Franse eigenaar die besloot na import om deze volledig nieuw op te bouwen, dit is een paar jaar geleden uitgevoerd waarbij er een groot oog voor detail is geweest. Daarbij heeft hij het kleurenschema ook aangepast naar een bruine kleur uit de lijn van Porsche en het interieur werd bekleed met donkerrood leer. De exhibitionistische Duitse coupe zal waarschijnlijk ergens tussen de 26.000 en 38.000 Euro gaan opbrengen.

Deel hieronder je mening over deze Mercedes-Benz!

Tags from the story
0 replies on “Mercedes-Benz 560 SEC Koenig”