Ferrari 512 BB

De Ferrari 512 BB (Berlinetta Boxer) is geproduceerd tussen 1973 en 1984 en was een behoorlijke stap voor Enzo Ferrari. De 512 BB was namelijk de eerste “echte” Ferrari met een middenmotor,  de Dino ging hem voor maar werd niet als echte Ferrari gezien. Enzo twijfelde of deze opstelling niet te moeilijk te berijden zou zijn voor de gemiddelde bestuurder. Vele jaren aan testen gingen er aan vooraf voordat Enzo het stuur aan zijn klanten over durfde te geven.

In oktober 1981 stelde Ferrari de 512i BB voor waarbij de belangrijkste wijziging onder de kap zat. De Weber carburateurs op de twaalfcilinder motor werden vervangen door Bosch brandstofinjectie. Hierdoor werd de levensduur van de motor vergroot en bovendien was deze veel makkelijker te onderhouden. De 512i BB bleef slechts drie jaar in productie. Met de introductie van de 512i BB was het model nog steeds niet leverbaar in Amerika omdat Ferrari er niets voor voelde de goedkeuring voor weggebruik daar te doorlopen, bovendien de opvolger Testarossa zou ook al snel zijn opwachting maken in 1985. De oplossing voor Amerikaanse klanten was de regelgeving omzeilen door het model in Europa af te laten leveren en naar Amerika te importeren

Ferrari 512 BB

Deze Ferrari 512 BB uit 1980 wordt te koop aangeboden in Duitsland door Auctionata. De auto heeft geruime tijd onderdeel uitgemaakt van een verzameling, de huidige eigenaar kocht de auto in 2014. De Ferrari is nieuw geleverd in Duitsland en is daar momenteel ook geregistreerd.

Ferrari 512 BB 02

Uit de papieren blijkt dat de auto slechts door één eigenaar is geregistreerd. Het interieur zou in volledig originele staat zijn, de carrosserie zou deels opnieuw gespoten zijn. De teller geeft een bescheiden 59.288km aan. Bieden kan vanaf € 200.000.

Deel hieronder je mening over deze Ferrari!

Tags from the story
0 replies on “Ferrari 512 BB”