Aston Martin DB2 Vantage

De Aston Martin DB2 debuteerde tijdens de New York Auto Show in April 1950 en zou tot 1953 in productie blijven met een totale productie van 411 exemplaren. De eerste serie had een chromen grille verdeeld in drie vlakken en grote langwerpige koelsleuven in de voorste spatschermen. De latere modellen zouden deze kenmerken ontberen. De bagage moest men bij de Fixed Head Coupé (FHC) kwijt achter de voorstoelen, de ruimte waar je de kofferbak zou verwachten bood ruimte voor het reservewiel. Later in 1950 zou er ook een Drophead Coupé (DHC) worden gebouwd in een oplage van 102 stuks. Onder de kap lag een 2.6 liter Lagonda zes-in-lijn die in Vantage specificaties zo’n 125pk leverde.

Aston Martin DB2 Vantage

Deze Aston Martin DB2 Vantage wordt in Duitsland te koop aangeboden door Thiesen Automobile Raritäten en betreft de eerste DB2 Vantage die gebouwd is, slechts twee exemplaren zouden er van de vroege DB2 in Vantage specificaties gebouwd zijn. De eerste eigenaar was de Amerikaanse coureur Briggs Cunningham die er in 1950 de tweede plek in zijn klasse mee behaalde op Sebring. V0lgens de verkoper is dit bijzondere exemplaar uitstekend gedocumenteerd en bezit deze nog altijd zijn originele motor.

 

In 2000 en 2012 was deze auto nog te bewonderen als deelnemer in de Mille Miglia. En zeg nou zelf, is het geen schoonheid? Vanwege de bijzondere historie zal dit één van de duurste DB2’s op de markt zijn. De prijs is helaas op aanvraag.

Deel hieronder je mening over deze Aston Martin!

Tags from the story
0 replies on “Aston Martin DB2 Vantage”