Iso Rivolta Breadvan IR 300

De prachtige serie grand tourers van het Italiaanse Iso begon met de Rivolta in 1963 welke was vernoemd naar de grondlegger van het illustere automerk. Het ontwerp was afkomstig van Giorgetto Giugaro die op dat moment werkzaam was bij de bekende ontwerper en carrosseriebouwer Bertone. Bij het ontwerp stond de Amerikaanse klant centraal dus moest de auto over comfortabele rijeigenschappen beschikken, een chassis hebben dat gerelateerd was aan de racerij, plaats bieden aan vier personen en beschikken over een krachtige en betrouwbare Chevrolet Corvette V8. Kortom een sportauto voor het gezin. De prestaties logen er dan ook niet om met zijn 300pk waardoor de auto in 8,4 seconden de 100 km/u bereikte en de snelheidsmeter pas stopte bij 218 km/u.

HET AANBOD

Deze unieke Iso Rivolta Breadvan IR 300 uit 1968 wordt te koop aangeboden in Frankrijk. In 1962 werd Giotto Bizzarrini ingehuurd door Giovanni Volpi, de eigenaar van de renstal Scuderia Serenissima, om een Ferrari 250 GT SWB op te waarderen naar GTO-specificaties omdat Ferrari weigerde Volpi er eentje te leveren. Bizzarrini voerde niet alleen alle upgrades door om aan de GTO-specificaties te voldoen maar bouwde de auto meteen om voor betere aerodynamica. De vorm was gebaseerd op de zogenaamde Kamm-theorie die nog steeds gebruikt wordt in de auto-industrie. Deze auto is nog steeds bekend onder de naam Ferrari Breadvan en rijdt nog steeds rond in historische races. Nog twee andere Ferrari’s 250 GT zouden op die manier omgebouwd zijn door Bizzarrini.

Deze Iso Rivolta is gebaseerd op het chassis en aandrijflijn van een IR 300 en zou door Piero Drogo, afkomstig uit de stal van Bizzarrini en ook betrokken bij de Ferrari’s Breadvan, in 1968 omgebouwd zijn. Onder de kap ligt een naar racespecificaties opgebouwde Chevrolet V8 motor die maar liefst 450pk levert! De waarde ligt aanzienlijk lager dan die van een Ferrari breadvan met € 250.000. Zie HIER voor de advertentie op Classic Driver.

Deel hieronder je mening over deze Iso!

Tags from the story
0 replies on “Iso Rivolta Breadvan IR 300”