Mini Classic Cooper Knightsbridge

De Mini, een ontwerp van Sir Alec Issigonis, is een icoon van de jaren ’60 en is geproduceerd van 1959 tot 2000. Het ontwerp was baanbrekend door zijn dwars geplaatste ruimtebesparende motor, daardoor kon 80% van het oppervlak daadwerkelijk gebruikt worden voor passagiers en vracht. De lengte kon beperkt worden door de toen gebruikelijke uitstekende kofferbak. Door de wielen ver op de hoeken te monteren ontstond er een bescheiden extra bagageruimte achter de achterbank. Toen in het jaar 2000 de laatste van band rolde waren er 1.581.887 exemplaren gemaakt. In eerste instantie kwam het kleine autootje op de markt onder de merknamen Austin en Morris. In 1969 werd MINI een merk op zich. Vanaf 1988 was het model verkrijgbaar als Rover MINI nadat het merk in handen kwam van het Engelse merk. In 1994 kwam Rover in handen van het Duitse BMW. Omdat de directeur van BMW, Bernd Pischetsrieder, een groot liefhebber was van de MINI en tevens een neef van Sir Alec Issigonis besloten de Duitsers de productie door te zetten van de MINI. Om aan de Europese goedkeuring te kunnen voldoen werd er een airbag aangebracht aan de bestuurderszijde.

Mini Classic Cooper Knightsbridge

Deze Mini Classic Cooper Knightsbridge uit 2000 wordt in Frankrijk te koop aangeboden via Classic Driver. De klassieke Mini betreft een model uit het laatste productiejaar en valt op door een aantal zaken. Om te beginnen de bijzondere goudkleurige lak in combinatie met de beige lederen interieur, daarnaast is de lage kilometerstand van 43.200km opmerkelijk. Veel verser ga je de Mini Classic waarschijnlijk niet aantreffen. De Knightsbridge maakt onderdeel uit van een serie limited editions voordat het icoon uit productie werd genomen en werd opgevolgd door het door BMW ontwikkelde model.

Bij de Knightsbridge lag de klemtoon vooral op luxe en minder op sportiviteit. Denk hierbij aan een crème kleurig lederen interieur, volledig wortelnotenhouten dashboard, wortelnoten houten lijsten aan de bovenkant van de portieren en onder de achterzijramen, crème vloerbedekking, volledig instrumentarium met 6 meters met witte wijzerschaal en metallic lak in drie kleuren (British Racing Green, Black en Sienna Gold). Tevens was de Knightsbridge voorzien van het Rover Sportspack, wat bestond uit de uitgeklopte wielkasten met de brede 13 inch lichtmetalen wielen. Dit exemplaar is inmiddels duurder dan een nieuw exemplaar destijds, namelijk 28.000 Euro.

Deel hieronder je mening over deze Mini!

Tags from the story
0 replies on “Mini Classic Cooper Knightsbridge”