Fiat Dino Spider 2.4

De Fiat Dino maakt onderdeel uit van een serie door Fiat en Ferrari gebouwde sportwagens tussen 1959 en 1979. Toen de zoon van Enzo Ferrari, (Alfre)Dino Ferrari, tragisch overleed in 1956 besloot Enzo een aluminium 2 liter V6 motor te ontwikkelen als eerbetoon aan zijn zoon en doopte de motor “Dino”. Omdat regelgeving uit de racerij in 1964 deelname enkel mogelijk maakte wanneer een motor in een hogere oplage van 500 stuks werd geproduceerd riep Ferrari de hulp van Fiat in. In die periode produceerde Ferrari namelijk maar 700 auto’s per jaar. Die relatie zorgde ervoor dat Fiat de motor kon gebruiken in haar eigen modellen en men een meerderheidsaandeel verwierf in Ferrari.

Het eerste wapenfeit uit de samenwerking is de Fiat Dino Spider 2.0 waarin de V6 zo’n 150pk leverde. Het publiek was dergelijke luxe en krachtige modellen helemaal niet gewend van Fiat waardoor het niet storm loopt in de showrooms. Ook de afwerking liet te wensen over en bleek de Spider wat te zwaar te zijn. Daarna werd dan ook de motor vergroot naar 2.4 liter inhoud waardoor deze 180pk leverde.

Filmpje!

 

HET AANBOD

Deze Franse Fiat Dino Spider 2.4 uit 1971 wordt te koop aangeboden door het veilinghuis Artcurial tijdens Le Mans Classic op 5 juli a.s. De auto heeft volgens de verkoper een hoogwaardige restauratie ondergaan. De eerste registratie vond plaats in Rome waar deze in de kleur rood is afgeleverd. In 1984 werd de auto geëxporteerd naar Frankrijk. De huidige eigenaar heeft de auto in bezit sinds 2002. De restauratie heeft plaatsgevonden in de jaren ’95 en ’96 door Toni Auto en Fili Lupi, toen is ook de gele kleur aangebracht zoals deze toen door Fiat gevoerd werd. Sindsdien is de auto erg goed onderhouden getuige de facturen. De kilometerteller geeft sinds de restauratie een stand aan van 23.000km. Zeldzaam is de aanwezigheid van een originele hardtop. Onder de kap ligt de 180pk sterke 2.4 liter, van dit type zijn slechts 420 exemplaren gebouwd. De opbrengst wordt geschat tussen de € 80.000 en € 120.000. Zie HIER voor de advertentie op Classic Driver.

Deel hieronder je mening over deze Dino!

Tags from the story
,
0 replies on “Fiat Dino Spider 2.4”