Video: De Mercedes-Benz 300 SLR #722 van Sir Stirling Moss

Eén van de meest memorabele overwinningen in de geschiedenis van de autosport was die van Sir Stirling Moss in 1955, toen 25 jaar oud, in de Mille Miglia. Samen met zijn co-driver Denis Jenkinson jaagde hij zijn Mercedes-Benz 300 SLR over 992 mijl Italiaans landschap in slechts 10 uur, 7 minuten en 48 seconden. Wat de gemiddelde snelheid was? Een ijzingwekkende 98.53 mijl per uur!

Het commentaar van Moss was “Once the flag fell, I went flat out”, daarmee liet hij de toenmalige Grand Prix wereldkampioen Manuel Fangio ruim achter zich. De auto waarmee deze legendarische overwinning geboekt werd was een SLR, wat staat voor Sport Leicht Rennen, op dat moment de meest geavanceerde raceauto ter wereld met een 8 cilinder in lijn die 310pk leverde. Die krachtbron zorgde voor een topsnelheid van 290 km/u terwijl we nog maar halverwege de jaren ’50 spreken.

De auto is nog altijd in bezit van Mercedes, zo is deze in het museum in Stuttgart te bewonderen en kwamen wij de #722 nog tegen op de Techno Classica onlangs in Essen, waarvan hieronder het bewijs.

IMG_0662

Over deze auto moet je eigenlijk niet lezen maar zelf ervaren wat een beest was en vandaag de dag nog steeds is… Kijken dus!

Deel hieronder je mening over dit artikel!

Tags from the story
0 replies on “Video: De Mercedes-Benz 300 SLR #722 van Sir Stirling Moss”