Fiat 1500 Cabriolet

Deze Fiat 1500 cabriolet kwam voort uit een samenwerking tussen Fiat en Pininfarina waarbij de laatste niet alleen verantwoordelijk was voor het tijdloze ontwerp maar ook de productie van 1963 tot 1966 op zich nam. Het chassis was speciaal ontworpen voor een serie sportieve Fiats, waaronder deze cabriolet en een coupé. De motoren waren afkomstig uit de gewone personenwagens van Fiat uit die tijd. De viercilinder 1481cc motoren leverden eerst 67pk, vanaf 1964 wist men er 75pk uit te halen. Dat leverde een topsnelheid op van 160 km per uur op.

De in Blu Scuro uitgevoerde Cabriolet in dit item is van 1964 en beschikt dus over de 75pk motor. De eerste eigenaar heeft de auto twintig jaar gebruikt als derde auto. Volgens de verkoper is de carrosserie geheel roestvrij en vanwege cosmetische redenen een keer opnieuw gespoten. Zo zouden ook ongeveer tien jaar geleden de stoelen en overige interieurpanelen opnieuw zijn bekleed in de originele crème/zwarte combinatie met het correcte materiaal. De instrumenten zijn allemaal goed werkend. De Fiat beschikt nog over de originele motor en verkeerd eveneens volgens de verkoper in zeer goede staat. De koppeling is na import naar Nederland vernieuwd. Voor de meeste flamboyante Italiaanse schoonheden van de hand van de meester Pininfarina moet je flink in de buidel tasten, deze open sportwagen staat te koop voor € 19.950 bij Witmer & Odijk. Zie HIER voor de advertentie.

Geef hieronder je mening over deze auto!

Tags from the story
3 replies on “Fiat 1500 Cabriolet”
 1. says: Pepe

  Im interested also in knowing the reference number of the original blue color.

  It doesnt look like the original (it appears modern) but its quite similar to the original… Can you confirm it?

  Thanks,
  Pepe

 2. says: electricidadbueno69@gmail.com

  estoy buscando el parabrisas delantero,los faros completos(delanteros y traseros) del fiat 1500 cabriolet del año 1966 pinifarina

Comments are closed.