Volkswagen Golf Rallye G60

Deze Volkswagen Golf Rallye G60 uit 1990 is nou typisch zo’n youngtimer die tot een interessante discussie kan leiden of het model ooit de klassiekerstatus gaat bereiken. De beperkte oplage zorgt er in ieder geval voor dat het een zeldzame verschijning is op de occasionmarkt met stevige prijzen als gevolg.

De Volkswagen Golf 2 werd van 1983 tot 1992 geproduceerd en volgde de succesvolle Golf 1 op. Het ontwerp was afkomstig van Volkswagens eigen designafdeling in tegenstelling tot de Golf 1 die door Giugiaro was ontworpen. Uiteindelijk hebben er 6,3 miljoen exemplaren van de Golf 2 de fabriek verlaten.

De dikste modellen in beperkte oplage zijn vaak speciale homologatie modellen, denk bijvoorbeeld aan de BMW M3 E30 en de Lancia Delta Integrale. Deze Golf was ook zo’n homologatiemodel. Om toegang te krijgen tot bepaalde raceklassen, in dit geval rally’s, moest de fabrikant aantonen dat de auto ook voor normaal straatgebruik in een minimale oplage werd verkocht. In 1989 verscheen de Golf Rallye met Syncro vierwielaandrijving en een supercharger. Uiterlijk onderscheidde de Rallye zich ten opzichte van de standaardmodellen door de uitgebouwde wielkasten en rechthoekige koplampen. Verder zat de Rallye standaard zeer ruim in de accessoires. De 1781cc motor leverde 161pk. Slechts 5.000 exemplaren zijn er gebouwd.

Deze Volkswagen Golf Rallye G60 wordt in Duitsland te koop aangeboden door de eerste eigenaar. Deze heeft slechts 60.988km met de auto gereden sinds 1990. Volgens de verkoper is de auto uitvoerig gedocumenteerd en altijd in onderhoud geweest bij officiële Volkswagen dealers. Overigens doen de onderhoudsboekjes vermoeden dat de auto origineel in Spanje of Italië is geleverd. De oorspronkelijke nieuwprijs was destijds minimaal 50.000 Duitse Mark, de Golf staat nu te koop voor € 24.900 bij Springbok Sportwagens, zie HIER voor de advertentie.

Geef hieronder je mening over deze auto!

Tags from the story
0 replies on “Volkswagen Golf Rallye G60”