Alfa Romeo 155 GTA Stradale

De Alfa Romeo 155 verdwijnt langzaam uit het straatbeeld en heeft nooit een bijzonder begeerlijke status bereikt in de historie van het aansprekend Italiaanse merk. Er is echter wel een tijd geweest waarin dit model de nodige overwinningen boekte op de circuits, sterker nog; de 155 was heer en meester in de toerwagenklasse en won onder andere het Duitse DTM, de Super Turismo in Italië, het BTCC en het Spaanse toerwagenkampioenschap.

Een logische stap zou dan ook het ontwikkelen van een straatversie zijn, immers Ford, Mercedes en BMW waren daarmee ook zeer succesvol met respectievelijk de Sierra Cosworth, 190 2.3-16 en M3. Het was Sergio Limone die in opdracht van Alfa Romeo de 155 GTA Stradale ontwikkelde, een straatversie die technisch sterk leunde op de 155 Q4 en de Lancia Delte HF Integrale. De motor werd naar Group N specs opgebouwd, een viercilinder terwijl de directie van Fiat liever een V6 in het vooronder zagen liggen. Uiterlijk kreeg de GTA een opvallende maar fraaie bodykit mee inclusief een stevige spoiler op de kofferbak. Helaas kwam de GTA nooit in productie omdat de motor niet geschikt werd geacht en de kosten van productie te hoog zouden worden.

Alfa Romeo 155 GTA Stradale

Het bleef dus bij 1 exemplaar die op de autoshow van Bologna werd gepresenteerd, die Alfa Romeo 155 GTA Stradale wordt nu te koop aangeboden door veilinghuis Bonhams. Nadat het project afgeblazen werd verdween de GTA in een stalling, in 1994 is deze nog ingezet als vervoer voor een medisch team bij de Grand Prix van Monza waarna deze weer van het toneel verdween.

Inmiddels zouden meerdere eigenaren in bezit zijn geweest van dit unieke stukje geschiedenis van Alfa Romeo en staat er zo’n 40.000km op de teller. Men verwacht een opbrengst van ongeveer 200.000 Euro, een unieke kans voor de echte verzamelaars.

Deel hieronder je mening over deze Alfa Romeo!

Tags from the story
0 replies on “Alfa Romeo 155 GTA Stradale”