Alfa Romeo Giulia 2000 GT Veloce

De Alfa Romeo GT, intern bekend als de Alfa Romeo 105/115 serie, is een reeks Coupé’s gebouwd tussen 1963 en 1977. Het was de opvolger van de gevierde Giulietta Sprint maakte gebruik van een verkort platform van de Giulia.

De Italiaan Giorgetto Giugaro tekende voor het ontwerp en dat bleek een schot in de roos! Vandaag de dag wordt het model nog steeds geroemd om zijn perfecte verhoudingen van staal en glas. Ook de rechtopstaande grille met grote koplampen waren voor die tijd baanbrekende stijlelementen en werd door vele andere autofabrikanten gekopieerd.

Alle types beschikten over een viercilinder motor variërend van 1.290cc tot 1.962cc in combinatie een handgeschakelde vijfbak. Rondom werden er schijfremmen gemonteerd.

Alfa Romeo Giulia 2000 GT Veloce

Deze Alfa Romeo Giulia 2000 GT Veloce in Grigio Medio Metallizzato uit 1972 wordt te koop aangeboden door het Belgische Bavaria Motors. Dit type is erg geliefd door zijn krachtige 2 liter motor die goed is voor meer dan 130pk en de sportieve rijeigenschappen door een moderne ophanging, veel koppel en stevige remmen. De 2000 wist zich uiterlijk van zijn mindere broeders te onderscheiden door de volledig chromen grill en de sportieve wielen.

Alfa Romeo Giulia Sprint GT Veloce 2000 09

Bijzonder is dat dit exemplaar altijd in bezit geweest is van de eerste Italiaanse eigenaar die als je het ons vraagt een schitterende kleurencombinatie heeft gekozen met de lichtgrijs metallic lak en bruine interieur. Met nog maar 85.054km op de teller zou de auto nog altijd in een perfecte staat verkeren. De prijs is helaas op aanvraag, dat heeft volgens ons te maken met het feit dat de auto momenteel op Interclassics in Maastricht wordt aangeboden. De prijs zal waarschijnlijk binnenkort alsnog gepubliceerd worden.

Deel hieronder je mening over deze Alfa Romeo!

Tags from the story
0 replies on “Alfa Romeo Giulia 2000 GT Veloce”