Volkswagen Karmann Ghia

De Volkswagen Karmann Ghia is ontworpen door het Italiaanse Ghia en werd gebouwd tussen 1955 en 1974. Iets meer dan een half miljoen exemplaren zijn er van de tweedeurs sportwagen geproduceerd. Na de oorlog stond Volkswagen met name bekend door zijn kleine betrouwbare auto’s en de praktische Transporter. Omdat de vraag naar luxe en elegante auto’s toenam en Volkswagen haar imago wilde verbeteren werd besloten tot de bouw van de Karmann Ghia. In 1951 werd contact gelegd met carrosseriebouwer Karmann uit Osnabrück die uiteindelijk Ghia bij het project betrok voor het ontwerp. Ghia had nog een ontwerp op de plank liggen voor Chrysler dat nooit was gebruikt door de Amerikanen. Het ontwerp werd zodanig aangepast zodat het paste op de bodemplaat van de Volkswagen Kever. Begin 1955 werd de eerste productieversie voor het eerst getoond aan het grote publiek, in augustus datzelfde jaar rolde de eerste auto’s van de band in de fabriek van Karmann. De verkoopaantallen overtroffen alle verwachtingen, in het eerste jaar werden er meer dan 10.000 stuks verkocht.

In eerste instantie zorgde de motor van de Kever voor de aandrijving, een 36pk luchtgekoelde boxermotor. Het zorgde niet voor spannende prestaties maar droeg wel bij aan de betrouwbaarheid van de Karmann Ghia. Vanaf 1957 kwam er ook een cabrioletversie beschikbaar. Op 31 juli 1974 zou de allerlaatste Karmann Ghia gebouwd worden, toenemende veiligheidseisen en afnemende verkopen deden de auto de das om. Het model werd opgevolgd door de Scirocco.

Volkswagen Karmann Ghia

Deze Volkswagen Karmann Ghia wordt in Duitsland te koop aangeboden door Chrome Cars. Nieuw is de VW met Italiaans lijnenspel in 1961 geleverd in Californië en heeft daar tot voor kort rondgereden, het voordeel daarvan is dat de body over het algemeen hard is door het klimaat. Bijzonder is dat de auto altijd binnen dezelfde familie gebleven is.

De zeeblauwe kleur op de foto’s betreft de originele kleur, duidelijk is wel dat er een restauratie nodig. De vraagprijs is 25.000 Euro.

Deel hieronder je mening over deze Volkswagen!

Tags from the story
0 replies on “Volkswagen Karmann Ghia”