Alfa Romeo 75 Quadrifoglio Oro

Waar staat de mooiste Alfa Romeo 75 in Europa te koop? De meningen zullen hier over verschillen, wij denken dat de Quadrifoglio Oro in dit item in ieder geval op de nominatielijst mag staan. We werden op deze 75 Quadrifoglio Oro gewezen dankzij een tip van THECOOLCARS.nl fan Eric.

De Alfa Romeo 75 is de laatste auto die zelfstandig door Alfa Romeo is geproduceerd voordat het werd overgenomen door Fiat. Liefhebbers roemen de auto vanwege de sportieve rijeigenschappen dat met name kwam door de achterwielaandrijving en de fijne motoren. Door de overname van Fiat werd de 75 het laatste model met achterwielaandrijving van Alfa Romeo (in die tijd, momenteel komt men er weer op terug met bijvoorbeeld de 8C). De 75 werd gelanceerd in 1984 en bleef tot 1992 in productie.

De techniek van de 75 was afkomstig van de Alfa Romeo Alfetta. De lijnvoering was afgeleid van de Nuova Giulietta. Er werd een hele reeks aan motoren geleverd, met name viercilinders. Echter als we het hebben over de lekkerste versies zijn het wel de 1.8 turbo en de V6 motoren. De Turbo werd in 1986 geintroduceerd en beschikte over een 1779cc motor met 155pk en injectie. Later werd daar de Evo versie en de America aan toegevoegd met 175 en een dikker uiterlijk. De V6 was eerst met 2492cc en 156pk leverbaar, deze versie werd de Quadrifoglio Oro (QO) genoemd. In de USA en Canada werd deze versie Milano genoemd en het lijkt er op dat deze 75 in dit item over de Milano specificaties heeft. De Milano werd standaard geleverd met elektrische ramen en airco, uiterlijk onderscheidde het model zich doordat de uitlaat rechts zat in plaats van in het midden. In 1987 kwam daar nog een V6 versie bij met 3000cc en minimaal 184 pk (afhankelijk of de auto met katalysator was uitgerust).

De 75 in dit item staat te koop in Zwitserland en is uitgevoerd in een unieke beige kleur. Als je het ons vraagt staat het de auto erg goed! De foto’s doen een bijna nieuwstaat vermoeden, de 75 heeft echter 148.200 op de teller staan en is voor het eerst geregistreerd in juni 1986. De Italiaan wordt aangeboden voor CHF 14.990, omgerekend is dat ongeveer € 12.300. We twijfelen of het een Europese Quadrifoglio Oro betreft of een Milano die in de USA is geleverd. Wie weet het met zekerheid welke uitvoering het betreft?

Zie HIER voor de advertentie van de 75 op Autoscout24.ch

Geef hieronder je mening over deze auto!

Tags from the story
2 replies on “Alfa Romeo 75 Quadrifoglio Oro”
 1. says: manispait

  Geachte auto bezitter van Alfa 75 ,

  Zoals op de foto mijn eerste indruk is, Het is een auto die in bestemd is voor USA, dat zie je tegelijk aan de zijkant zowel voor als achter bumper re reflectoren `knipperlichten` en aan onder motorkap ziet het motoer anders uit dan een Europese auto.
  Meestal heb je veel problemen qua motor probleem daar staan zij bekend voor.

 2. says: manispait

  Geachte auto bezitter van Alfa 75 ,

  Zoals op de foto mijn eerste indruk is, Het is een auto die in bestemd is voor USA, dat zie je tegelijk aan de zijkant zowel voor als achter bumper reflectoren `knipperlichten` en aan onder motorkap ziet het motor anders uit dan een Europese auto.
  Meestal heb je veel problemen qua motor probleem daar staan zij bekend voor.

Comments are closed.