Volvo Duett P210

Zeg je Volvo dan zeg je stationcars, het is juist deze carrosserievariant waar Volvo bekend om staat. De Volvo Duett (intern bekend als PV 445) is geproduceerd van 1953 tot 1969 en kwam voort uit de vraag naar een ruimere auto dan de Volvo PV 444, ook beter bekend als de “Katterug”. Technisch was de Duett ook gebaseerd op die PV 444. De benaming Duett kwam voort uit de wens een auto te ontwikkelen voor twee doeleinden, namelijk voor vrije tijd en beroepsmatig. Feitelijk was de Duett een tweezitter met alleen voorstoelen en een grote laadruimte. Echter kon er simpel een achterbank ingebouwd worden waardoor er een extra zitrij ontstond.

De Duette was de grondlegger van alle stationwagons die de Zweden voort zouden brengen en werd immens populair onder kleine ondernemers.

Het belangrijkste verschil in technisch opzicht tussen de Katterug en de Duett was dat de eerste over een zelfdragend chassis beschikte en Duett een separaat chassis had. De Duett was leverbaar als gesloten bestelauto, bestelauto met ramen en als ambulance. In 1960 diende de verbeterde versie zich aan, de P210, uiterlijk onderscheidde deze zich door het voorruit uit één geheel in plaats van een gedeelde ruit. In februari 1969 rolde het allerlaatste exemplaar uit de fabriek, deze werd meteen bijgeplaatst in het museum in Gotenborg. De opvolger was de P220 Amazon Combi.

Deze compleet gerestaureerde Volvo Duett P210 met de betrouwbare B18 motor wordt te koop aangeboden in Duitsland. In 1984 werd de Volvo van Zweden naar Duitsland geïmporteerd en gedurende tien jaar opnieuw opgebouwd. Van de restauratie zijn diverse foto’s voorhanden. Volgens de verkoper is zowel de lak als de carrosserie in perfecte toestand. Tevens loopt de motor uitstekend. Het interieur is in onbeschadigde en vernieuwde toestand. De onderzijde is in de carrosseriekleur gespoten. De prijs is € 19.500. Zie HIER voor de advertentie van Autojager.

Geef hieronder je mening over deze auto!

2 replies on “Volvo Duett P210”
  1. says: thecoolcars

    Harrie, als je de link in het artikel volgt kom je bij de aanbieder uit. Echter zie ik dat deze Duett al verkocht is….

Comments are closed.