Gordon Keeble GK1

Gordon Keeble is een Britse autofabrikant die tussen 1964 en 1967 opereerde vanuit achtereenvolgens Slough, Eastleigh en Southampton. Het eerste wapenfeit van Jim Keeble en John Gordon was in 1959 toen de heren een Chevrolet Corvette V8 motor lepelden in een chassis van Peerless, speciaal gemaakt voor een USAF piloot genaamd Nielsen. Men was onder de indruk van het concept en besloot een 4.6 liter Chevrolet V8 op een speciaal door hen ontworpen buizenframe, inclusief onafhankelijke wielophanging en schijfremmen rondom te ontwikkelen. Dit rollende chassis werd vervolgens afgeleverd bij Bertone waar men er een prachtige Coupé-body van staal op bouwde, een ontwerp van Giorgetto Giugaro. Het interieur werd uitermate luxe uitgevoerd met een dikke knipoog naar de vliegtuigindustrie.

Het publiek maakte voor het eerst kennis met deze Brits-Italiaanse samenwerking op de stand van Bertone tijdens de Motor Show van Genève in 1960. Hierna werd de auto verscheept naar de USA zodat het management van Chevrolet haar goedkeuring aan het project kon geven voor levering van de motoren en versnellingsbakken. Toen de auto in productie werd genomen had men de nodige veranderingen doorgevoerd, zo werd er een 5.4 liter V8 toegepast met 300pk en was de body uitgevoerd in polyester. Het bedrijf kwam al snel in liquiditeitsproblemen, o.a. door onenigheid met leveranciers, waardoor het project vroegtijdig stopte met totaal zo’n 90 afgeleverde exemplaren. De onrealistische prijs van £2.798 droeg ook niet bepaald bij aan commercieel succes. Het bedrijf werd in 1965 overgenomen en ging door onder de naam Keeble Cars, tot 1967 zouden daar nog zo’n 10 exemplaren geproduceerd zijn. Volgens de Gordon Keeble Owners Club zouden er nog altijd zo’n 90 exemplaren bewaard zijn gebleven.

Gordon Keeble GK1

Deze Gordon Keeble GK1 uit 1965 wordt te koop aangeboden in Duitsland via Classic Driver. Volgens de verkoper beschikt de GT over een interessante historie en maakte deze de laatste 6 jaar onderdeel uit van een verzameling in Zuid-Duitsland. De rechts gestuurde auto zou goed onderhouden en gedocumenteerd zijn. De prijs is helaas op aanvraag.

Deel hieronder je mening over deze Gordon Keeble!

Tags from the story
0 replies on “Gordon Keeble GK1”