BMW 2002 Tii Alpina A4S

De BMW 2002 was een echte trendsetter met de sportieve betaalbare sedan en kan gezien worden als grondlegger voor de verkoopsuccessen van de huidige range BMW’s. Het model bood sportieve rijeigenschappen in een praktisch jasje. De 2002 was dan ook de lang gedroomde verkoophit van de Duitsers. Van 1968 tot 1976, toen de BMW 3-serie zich aandiende, zijn er maar liefst 320.806 stuks van de band gerold.

De onafhankelijke wielophanging, het lage zwaartepunt, de korte wielbasis en de overzichtelijkheid maken dit karretje tot een ontzettend leuke rijdersauto. Niet een typische oldtimer met stevige verzamelwaarde, wel erg leuk en meer een soort van cult-auto. Overigens vandaag de dag nog steeds prima bruikbaar als daily driver. Echter omdat de auto’s gedurende al die jaren door de meeste berijders flink gebruikt zijn, en ook niet vrij van roest zijn in de meeste gevallen, is het een flinke uitdaging een goed exemplaar te vinden.

BMW 2002 Tii Alpina A4S

Deze BMW 2002 Tii Alpina A4S uit 1974 in Garnet Rood wordt te koop aangeboden door het veilinghuis RM Sotheby’s. De BMW 2002 is al een zeer vermakelijke rijdersauto, de Alpina A4S voegt daar het nodige spektakel aan toe! Bovendien is het een van de meest zeldzame varianten van de 2002-reeks. Wat denk je van 195pk die de viercilinder-in-lijn met brandstofinjectie levert? Daarmee zou een topsnelheid haalbaar zijn van 212 km/u en een sprint van 0 naar 100 in 7,2 seconden.

knipsel01

Verdere aanpassingen zijn gedaan aan de wielophanging met McPhersons, anti-roll bar en telescopische dempers. De remmen rondom zijn geventileerde schijven. Een certificaat van originaliteit van Alpina is aanwezig. De verwachte opbrengst was op het moment van schrijven nog niet gepubliceerd.

Deel hieronder je mening over deze BMW!

Tags from the story
,
0 replies on “BMW 2002 Tii Alpina A4S”