Volkswagen Golf GTI met 35.000km

De Volkswagen Golf II verscheen op de markt in 1983 als opvolger van de legendarische Golf I en is gedurende 9 jaar in productie geweest. De tweede generatie Golf was een stuk luxer dan zijn voorganger met zaken als ABS, elektrische ramen en spiegels, leren bekleding en stoelverwarming op de optielijst. Opvallend is dat er nooit een cabriolet is gemaakt, de Golf I Cabriolet werd nog steeds gevoerd naast de Golf II. In die tijd was de GTI de snelste en meeste begeerlijke uitvoering, die werd in meerderde varianten geleverd, allemaal beschikten ze over een 1.8 liter motor met 8 of 16 kleppen met een vermogen variërend van 107pk tot 160pk voor de G60.

Volkswagen Golf GTI

Deze Volkswagen Golf GTI uit 1991 wordt in eigen land te koop aangeboden door Gina Collector Cars. De eerste eigenaar nam de auto op 6 mei 1991 in ontvangst en was er vervolgens erg zuinig op getuige de lage kilometerstand en gedocumenteerde onderhoudshistorie.

 

volkswagen-golf-gti-1991-calypso-15

Naast Calypso metallic beschikt de GTI over een schuifdakm originele velgen en een VW radio cassettespeler. Onder de kap ligt de 107pk sterke 1.8 liter. Voor € 22.500 heb je deze bijzonder verse GTI in de garage staan.

Deel hieronder je mening over deze Volkswagen!

Tags from the story
0 replies on “Volkswagen Golf GTI met 35.000km”