Alfa Romeo Giulia GTA 1600

Op basis van de Alfa Romeo Giulia Sprint GT ontwikkelde Autodelta, de racedivisie van Alfa Romeo, in 1965 een racewagen met de typeaanduiding GT Alleggerita, kortom GTA. Het debuut van de auto vond plaats tijdens de Amsterdamse AutoRAI, uiterlijk verschilde de lichtgewicht GT niet veel van zijn “normale” familieleden. Echter de carrosserie van de GTA werd uit aluminium gemaakt terwijl de bodemsectie van metaal was. Onder de kap lag een 1.570cc motor met vier cilinders in lijn met dubbele ontsteking met een vermogen van 115pk voor de straatversie. Daarmee wist de GTA een topsnelheid te halen van 185 km/u, waarden waarmee de GTA succesvol was in de Europese Kampioenschappen in 1966, 1967 en 1968.

Alfa Romeo Giulia GTA 1600

Deze originele Alfa Romeo Giulia GTA 1600 uit 1965 wordt in Duitsland te koop aangeboden door Weekend Heroes. De auto is is bezit geweest en geprepareerd door de bekende Alfa specialist Rotondi, getuige de oude Franse FIA documenten die nog aanwezig zijn.

 

De GTA zou nog altijd zeer competitief zijn tijdens historische races, zo beschikt deze op HTP papieren uit 2016 en is deze klaar om de circuits onveilig te maken. Dit exemplaar maakte tevens onderdeel uit van  het boek “Alleggerita”. De prijs is helaas op aanvraag.

Deel hieronder je mening over deze Alfa Romeo!

Tags from the story
0 replies on “Alfa Romeo Giulia GTA 1600”