Radford Mini Cooper 1275 S Mk3

Harold Radford & Co was al vele jaren dealer van Bentley en Rolls Royce totdat ze eind jaren ’40 begonnen als carrosserriebouwer, te beginnen met het aanpassen van bodies van Bentley’s. In de swinging sixties werd de Mini een populair mode-item, mede dankzij vele beroemde bestuurders. Radford besloot daarop de ultieme Mini te bouwen voor “the rich and famous’.

De Radford Mini Cooper 1275 S Mk3 was destijds duurder dan een Rolls Royce Shadow en slechts £ 250 goedkoper dan een Lamborghini Miura! Daarmee was het veruit de duurste Mini in zijn tijd, de aanleiding voor het stevige prijskaartje is de 2.300 manuren om het luxe doosje te fabriceren. Wat kreeg je daar voor terug? Een aangepaste set koplampen, een groot Webasto dak, een volledig Connolly lederen interieur met hoofdsteunen voorin, dikke Wilton tapijtjes, een gepolijst houtfineer dashboard met vele extra meters, verwarmde voor- en achterruit, elektrische ramen, een volledig te openen achterklep, uitgebouwd wielkasten met speciale lichtmetalen wielen, twee benzinetanks en speciale bitumen coating als geluidsisolatie.

HET AANBOD

Deze Radford Mini Cooper 1275 S Mk3 uit 1970 is nieuw gekocht door een rijke inwoner van Londen en wordt nu te koop aangeboden in Engeland. De Mini was bedoeld als cadeau voor zijn zoon die de universiteit had afgerond. Volgens de verkopers zou de rechts gestuurde auto zich in een uitstekende staat bevinden en zou deze een lage kilometerstand hebben. Helaas wordt er weinig aanvullende informatie verstrekt door de verkoper in de advertentie. De prijs is op aanvraag. Zie HIER voor de advertentie op Classic Driver.

Deel hieronder je mening over deze Mini!

Tags from the story
,
0 replies on “Radford Mini Cooper 1275 S Mk3”