Ferrari Dino 246 GT

Dino was een submerk van Ferrari dat gebruikt werd voor de serieproductie van sportwagens met minder dan twaalf cilinders, feitelijk een poging om Porsche van concurrentie te voorzien. Het was tevens een eerbetoon aan de vroeg overleden zoon van Enzo Ferrari, Dino genaamd. De Dino 246 was de eerste Ferrari die in grote aantallen werd geproduceerd en het model werd geroemd om zijn goede rijeigenschappen en het fabuleuze ontwerp van Leonardi Fioravanti die bij Pininfarina werkzaam was. De Dino komt dan ook op veel lijstjes voor als het gaat om de beste ontwerpen in de geschiedenis van de auto.

In 1971 verscheen de Ferrari Dino 246 GT als opvolger van de Dino 206 GT om aan de vraag naar meer vermogen te voldoen. Achter de voorstoelen lag een 2.4 liter V6 die 195pk leverde, in combinatie met het lage gewicht van 1,080kg zorgde dat voor aansprekende prestaties. Zo zou een topsnelheid haalbaar zijn van 235 km/u. Er zouden uiteindelijk 2.295 exemplaren van de GT van de band rollen. Nog eens 1.275 werden er van de open GTS geproduceerd. Lang werd de Dino onderschat door Ferrari-liefhebbers, echter de laatste jaren is het model herontdekt, wordt restaureren weer interessant en zitten de prijzen flink in de lift.

Zie hier voor een testverslag van Autoblog:

HET AANBOD

Deze Ferrari Dino 246 GT uit 1971 in de verbluffende kleurencombinatie donkerblauw, oftewel “Blu Scuro Dino”, met beige leer wordt te koop aangeboden in Nederland. Volgens de verkoper verkeert de auto in een uitmuntende staat en is deze zeer vergaand origineel. De Dino met 34.000km op de teller is nieuw geleverd in Italie en 1 van maar 10 exemplaren zijn die in deze kleur besteld zijn. Mamma Mia wat een beauty! De prijs is helaas op aanvraag. Zie HIER voor de advertentie op Classic Driver.

Deel hieronder je mening over deze Ferrari!

Tags from the story
0 replies on “Ferrari Dino 246 GT”