Saab 900 S Turbo LPT

De Saab 900 rolde van 1978 tot 1998 in twee generaties uit de fabriek. Dit model valt onder de eerste generatie en staat bekend onder de naam “classic” die tot 1993 in productie is geweest. De Turbo was het hoogtepunt uit misschien wel de gehele geschiedenis van Saab, een automobiel icoon die nog steeds op vele liefhebbers mag rekenen.

De Classic was gebaseerd op de Saab 99 waarbij het front langer was gemaakt om aan de Amerikaanse regelgeving ten aanzien van een frontale botsing te kunnen voldoen. Opvallend was dat de viercilinder motoren “andersom” waren gemonteerd, dat wil zeggen dat de krukas zijn vermogen aan de voorkant leverde waar het via kettingen naar de transmissie werd gebracht. De link met de vliegtuighistorie is in dit model goed zichtbaar door de gebogen rechtopstaande vooruit voor een goed zicht.

Saab 900 S Turbo LPT

Deze Saab 900 S Turbo LPT in Cirruswit wordt in eigen land te koop aangeboden door Auto Leitner. Het betreft een zeer uitzonderlijk exemplaar uit een privéverzameling die ogenschijnlijk nieuw uit de fabriek komt rollen. Het was echter 1992 toen deze werd geproduceerd en inmiddels staat er een zeer bescheiden 39.000km op de teller. De Saan is nooit gerestaureerd en staat 100% in de originele lak.

 

Daarnaast bestelde de eerste eigenaar fraaie opties zoals airconditioning, een Saab stereo en een elektrisch schuifdak. Vind hier maar eens een tweede exemplaar van, voor € 29.500 kan je deze markante Zweed aan je verzameling toevoegen.

Deel hieronder je mening over deze Saab!

Tags from the story
0 replies on “Saab 900 S Turbo LPT”