Rolls Royce Corniche Convertible

Dit is open rijden in optima forma! De Roll Royce Corniche is de coupé- en cabrioletversie van de Silver Shadow. Het model kwam in 1971 op de markt en de productie liep door tot in 1996 met de Corniche IV en Corniche S als laatste wapenfeiten. Voorheen stonden deze modellen te boek als Silver Shadow Drophead Coupé, een benaming die de Engelsen weer hebben afgestoft voor hun nieuwe modellen.

De techniek werd ook gedeeld met zijn minder exotische broer, de Silver Shadow. Dat hield in dat er een 6750cc V8 motor met 220pk onder de lange motorkap lag, gekoppeld aan een soepele drieversnellingsbak. In eerste instantie was de motor uitgerust met dubbele carburateurs, die in 1980 vervangen werden door Bosch brandstofinjectie zodat de Corniche voldeed aan de Japanse en Amerikaanse emissienormen. Ondanks het majestueuze gewicht van 2.300 kilo was de Corniche in staat om een topsnelheid te bereiken van meer dan 200 km/u.

Zie hieronder voor rijdende beelden van een Corniche:

Deze stijlvolle bruine links gestuurde Rolls Royce Corniche Convertible uit 1973 wordt te koop aangeboden in Duitsland. Veilinghuis AVUS zal de Rolls op 22 maart a.s. aan de hoogste bieder verkopen in Hamburg. Volgens opgave van de verkoper heeft de auto slechts 52.500 miles op de klok staan. De kleurencombinatie samen met de lage kilometerstand maken dit tot een opvallend aanbod. De opbrengst wordt geschat tussen de € 45.000 en € 50.000. Met dank aan Hendrik voor de tip! Zie HIER voor de advertentie op Classic Driver.

Geef hieronder je mening over deze auto!

Tags from the story
0 replies on “Rolls Royce Corniche Convertible”