Mini Cooper Cafe Racer

De Mini Cooper S werd wereldberoemd na het winnen van de Rally van Monte Carlo in de jaren 1964, 1965 en 1967. Ook in 1966 bereikten de kleine scheurijzertjes als 1e, 2e en 3e de finish maar besloot de Frans jury aan de hand van de gebruikte verlichting op de Mini tot diskwalificatie. Daarbij ging de overwinning naar het Franse(!) Citroën. Sindsdien heeft het model altijd een hoofdrol gespeeld in de autosport.

Mini Cooper Cafe Racer

Deze Mini Cooper Cafe Racer wordt in Portugal te koop aangeboden door Cool & Vintage en kon weleens aan de wieg staan van een geheel nieuwe scene in de wereld van klassiekers. De twee heren van Cool & Vintage werden op een dag wakker en voelden zich geïnspireerd door de populaire cafe racers die gebouwd worden op basis van bestaande motorfietsen en inmiddels uitgegroeid zijn tot een wereldwijde trend. Het plan was twee exemplaren te bouwen op basis van een Mini waardoor ze tegen elkaar konden racen.

Mini Cooper Cafe Racer 07 Mini Cooper Cafe Racer 05

Mini Cooper Cafe Racer 02 Mini Cooper Cafe Racer 01

Dit exemplaar beschikt over een splinternieuwe 1.300cc motor, voor- en achter remschijven van een Mini Cooper S en zwarte Cooper S wielen. De RC40 uitlaat en sportieve verstelbare onderstel maken de sportieve aspiraties waar. Coole details zoals een John Alley rolbeugel, Smiths toerenteller, aluminum radiator, racestoelen, Lucas 700 lampen en de stickers maken het tot een smaakvol hebbeding. Je moet flink in de buidel tasten maar dan heb je ook wel iets bijzonders! Men vraagt € 26.500.

Deel hieronder je mening over deze Mini!

Tags from the story
0 replies on “Mini Cooper Cafe Racer”